Здравният министър призна: Няма да е лесно на наследника ми (видео)

  • 03 ноември 2014 11:28

  • 3047
  • 0
Здравният министър призна: Няма да е лесно на наследника ми (видео)
©

Никак няма да е лесно на наследника ми. Случиха ни се много непредвидени събития, с които се справихме добре. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  по време на отчет за дейността изнесен на пресконференция в МС.

Актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение за функционирането на системите в здравеопазването. Спешната нужда е за около 45 милиона. Следващата по важност задача пред наследника ми е осигуряването на ваксини за новородените. До края на работния ден трябва да постъпят офертите на фирмите за доставка на петвалентната ваксина, посочи Ненков. Новият министър ще трябва да подпише рамково споразумение за осигуряване на ваксини - според мен това ще е една от основните му задачи.

Задвижили сме търговете за осигуряване на нови линейки, които трябва да се финализират.

Направили сме първи стъпки в подготовката на национална здравна карта за инвазивна кардиология. Друг проблем, който оставяме за решаване на следващият министър на здравеопазването е решението за финансирането на Наредба 39 и 40 на НЗОК. Става дума за финансирането на специализираната извънболнична помощ, където от БЛС поискаха методиките за разпределение на регулативните стандарти и за заплащане да се договарят с НЗОК, посочи д-р Ненков. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини