Лондон към британците по света: Пазете се от джихадисти!

  • 01 ноември 2014 14:34

  • 2023
  • 3
Лондон към британците по света: Пазете се от джихадисти!
© Getty Images/Guliver

Правителството на Великобритания разпространи днес предупреждение към британците по света, че могат да стана обект  на нападение от активисти на групировката "Ислямска държава" като отмъщение за участието на Лондон във въздушните удари на  коалицията в Сирия и Ирак, предаде АП.

Агенцията подчертава, че това е необичайна стъпка, защото обикновено британското външно министерство отправя такива  предупреждения относно конкретна страна. Например Лондон вече е предупредил британците да не пътуват до Сирия, където бойци на  "Ислямската държава" вече контролират обширни територии, пише БТА.

Обявеното днес на уебсайта на Форин офис предупреждение вероятно е отражение на общата заплаха от глобалния тероризъм, заключава АП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2023 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.02 | 12:07

1
Тия са пални малоумници !Отглеждат змии в пазвата си !!!

2014.11.03 | 02:27

3
Да ти кажа май и ние не сме по-далеч от тях. Дпс-то е но страшно и от черна мамба в гащите. Тая партия разяжда и унищожава държавността. а когато една държава се превърне в свободна територия лесно може да бъде завзета от друга. Това и е и целта на джихадистите от Ал. ДПС. Обаче вместо да ги изритаме им даваме власт.

2014.11.03 | 02:27

2
Edin vid-pazete se ot svoite "sanarodnici",koito sa 30%ot naselenieto na Britania !

Добави коментар

Водещи новини