Нов грип върлува в Бургас

  • 01 ноември 2014 14:10

  • 3362
  • 1
Нов грип върлува в Бургас
© Булфото

Само за седмица над 130 души са заболели от остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Бургас. Първата вълна на грипа не подмина и децата. Към момента в детското отделение на бургаската болница се лекуват общо 23 деца, от които 15 с усложнения в следствие на ОРЗ.

Новият вирус се характеризира със силни болки в гърлото, кашлица и упорита хрема и  поваля малки и големи в града. „Децата са с температура и кашлица. Въпреки това броят на хоспитализираните не е необичаен за сезона”, уточняват от МБАЛ-Бургас. Най-уязвими са носоглътката и устната кухина, основно вирусните заболявания се разпространяват с кихане и кашляне, допълват медиците.

Здравните специалисти поясняват, че причинителите на този тип симптоми са различни респираторни вируси, предшестващи първата вълна на грипа. За тяхното развитие спомагат големите различия в температурите на въздуха през различните части на денонощието, както и ежедневният стрес и слаб имунитет, пише "Преса".

Инфекциите се предават най-бързо по училища, детски забавачки, както и в градския транспорт, където има голямо струпване на хора.

Справка в седмичния бюлетин на Регионалната здравна инспекция в Бургас (РЗИ) показва, че само за седмица заболелите от ОРЗ са 132 души.

Специалистите съветват освен подходящо облекло за сезона, да се храним здравословно. Препоръчително е да си набавяте витамините от натурални продукти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.02 | 22:50

1
Само 132 ? В групата да дъщеря ми половината деца са болни, а от вчера и тя е болна. Причината е, че приемат видимо болни деца ( сополи, кашлица, едва преглъщат) в градината, вместо да ги връщат. Целта е да се разболяват повече деца и учителите да работят с по-малки групи.

Добави коментар

Водещи новини