Дайнов: Кунева и Лукарски или ще преборят модела „Кой", или ще станат част от него

  • 31 октомври 2014 19:52

  • 2890
  • 5
Дайнов: Кунева и Лукарски или ще преборят модела „Кой", или ще станат част от него
© Булфото

Ако няма трета партия, която да подкрепя правителство на ГЕРБ и РБ, се отварят всички възможности за ДПС да прави тематични коалиции с партията на Борисов. Това каза пред Дарик политологът Евгений Дайнов. Той подчерта, че и заради страха от протести, и заради взаимното дебнене на партиите в Народното събрание вече е все по-трудно на партиите да се договорят зад гърба на избирателите.

Според него след изборите политиците танцуват танго, в което правят крачка напред-две назад: „Позитивът е, че никой не може да се прави на велик. С 8 партии в парламента неминуемо трябва да се говори не за това кой по-голям мускул ще извади, а дали могат да се съберат 2-3 или 4 покрай някакви приоритети. Кофти вариант е да се договорят, както си бяха свикнали. Както имахме правителство коалиция „Южен поток" да речем - правителството на Орешарски, сега се правят очевидни опити да се направи коалиция КТБ. Само че тук има едно голямо „Но". Първо, те са блокирани от това, че има 8 партии в парламента и всеки дебне всекиго, и второ, те разбраха, че ние ги дебнем".

Дайнов нарече „безобразно" поведението на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и я сложи в групата на тези реформатори, които нямали нищо против да участват в модела "Кой".

Относно случващото се в Реформаторския блок Дайнов коментира: „Ще гледаме две-три години как вътре ще си мятат чинии един на друг и накрая къщичката ще се разпадне, покривът ще падне вътре. Това вече сме го гледали със СДС. Ако това трябва да бъде жизнен организъм - политически, който да може да се изправи срещу целия модел „Пеевски" и да го бутне, няма абсолютно никакво значение дали ще участват или няма да участват в това управление, дали групата ще се разцепи на про-ГЕРБ и анти-ГЕРБ. Няма абсолютно никакво значение стига да остане една основа, на която да може да се гради бъдещата голяма политическа формация, способна да изрине модела „Кой".

Има много хора в Реформаторския блок, които нямат нищо против да участват в този модел. Какво търсят там, е голяма мистерия. Намирам поведението на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за безобразно. С цялото ми уважение към нея, когато беше комисар, с цялото ми уважение към Даниел Вълчев, когато беше министър на образованието - аз и неговото политическо поведение намирам за безобразно. Може ли по такъв вероломен начин да провалиш конгреса на Реформаторския блок, който по устав трябваше да се състои преди изборите. И сега какво - резил.

Това крило Кунева-Лукарски или ще се включи в заявката на Реформаторския блок - ще ставаме огромна политическа сила да бутнем мафията, или да се присъединяват към модела, трябва да го решат за себе си".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2890 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.02 | 10:19

5
нали знаете, че иво инджев и дайнов и други така наречени блогъри, са клакьори на костов и всичко, което говорят е негова полза и срещу опонентите му, със същите плюнчици и курвенски номерца те плюят герб и кунева и лукарски, но много им се иска чрез тях да уредят раданчо и костов задкулисно да дърпа конците на дсб. Който не клекне само плюене по телевизията от инджев и дайнов.

2014.11.02 | 08:26

1
Za6to da ne upravliava DSB,predpo4itam gi pred al4nata vartiopa6ka Kuneva

2014.11.02 | 10:19

4
мОДЕЛА КОЙ БЕ НАПРАВЕН ОТ АСЕН ГЕНОВ И КОМИТАТА И ЕМИЛ ДЖАСИМ. ВКАРАЙТЕ ГИ В ЗАТВОРА И МОДЕЛА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.

2014.11.02 | 08:26

3
ДАЙНОВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. РБ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ. СЪЩОТО ЧАКА И ГЕРБ АКО ПОСЕГНАТ КЪМ ДПС. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИА! ПРОГНОЗАТА Е ОПТИМИСТИЧНА, НО РЕАЛИСТИЧНА!
Intel® Core™ i5-4670K

2014.11.02 | 08:26

2
за РБ може би, ама за ГЕРБ можеш само да мечтаеш да се разпадне :))))))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини