Андреев: Изходът от казуса КТБ е въпрос на национално достойнство

  • 31 октомври 2014 18:53

  • 3026
  • 4
Андреев: Изходът от казуса КТБ е въпрос на национално достойнство
©

Ако се обяви КТБ в несъстоятелност, хората ще си получат парите до 20 дни. Това е добре за тях. Другият вариант е да се стигне до одържавяване на банката. Ако държавата е силна ще може да събере вересиите, в противен случай ще влязат синдици и ще разпродадат активите й. С Първа частна банка стана точно така. Тогава банката беше подадена за 50-60 милиона. Това каза Методи Андреев от РБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

Аз лично смятам, че тук трябваше да се търси по-гъвкаво решение - хем държавата да гарантира интересите си, в същото време хората да получат парите си.

Г-н главният прокурор започна да се съмнява, че е имало пропуски в надзора на КТБ, но насочи вниманието си само към БНБ. Аз смятам, че надзора закъсня, делото за неупражнен контрол трябва да започне от Иван Искров. Другият основен виновник седи спокойно на около 350 км. от нас, а той трябва да бъде тук, категоричен е Андреев.

Методи Андреев изрази съмнение, че Цветан Василев ще се върне в страната. Той попита защо държавата не отиде да го достави у нас, за да му се потърси отговорност? Това е въпрос на национално достойнство, посочи бившият председател на Комисията по досиетата.

Ако в нашата държава няма вкарани хора в затвора в срок от 2-3 месеца за този случай и разплитане на модела "Кой" подобни случаи ще има пак. Време е да се разбие този модел и да има справедливост, посочи Андреев.

Според депутата от РБ е нелепо Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на да пише закон за банките. Това е все едно Хитлер да пише закон за спасяването на евреите. Тук става въпрос за морал.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3026 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.03 | 10:46

4
да , гъвкави решения до пълно замитане на следите , а дали цветанов не е получавал разпореждания на кого да дава пари ? всички знаем на кого се отпускат кредити и по какъв начин , нещо почнахте да се преструвате на честни и почтени , но не Сте повече от свиркаджи /музиканти/ на белите бандитски якички
Един

2014.11.03 | 10:46

3
Изходът от казуса КТБ е, хората да си теглят парите от банките и да фалират, тая мафиотска държава!!!

2014.11.01 | 17:17

2
И твоите парички с там като мутолевиш за гъвкави решения чудите се как да си спасите крадените парички,нищо чудно някоя персона да получи сърдечен пристъп,е то не може само да се краде трябва и да се плаща,е сега е доста соленичко но ще пиинете малко студена вода и ще ви мине

2014.11.01 | 17:17

1
МАРШ В КАРЛУКОВО БЕ ШИЗОИД ЕВРЕЙСКИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини