Бивш директор на КТБ: Всяко наливане на пари в КТБ е като наливане на вода в пясък

  • 31 октомври 2014 18:36

  • 2167
  • 1
Бивш директор на КТБ: Всяко наливане на пари в КТБ е като наливане на вода в пясък
©

Днешното решение на НС да се остави КТБ в ръцете на БНБ и да се върви към обявяване на несъстоятелност, не беше правилно. Не биваше и полиция да нахлува там. Правилният път е за спасяване на банката. В нашето общество е интересен фактът, че могат да ти откраднат едни пари и ти да седиш и ще гледаш, как се прави това. Това каза икономистът проф. Чавдар Николов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той беше категоричен, че е ужасяващо безсилието на институциите у нас.

Аз съм на различно мнение. Винаги съм смятал, че в случая трябваше да се постъпи както в медицината - да се изреже болното място.  Тази банка в сегашната ситуация беше нежизненоспособна. Всяко наливане на пари в нея щеше да е като наливане на вода в пясъка. Ако се видят размерите на капитала в банката, нарастващ лавинообразно трябваше да бъде разчетен по-рано. Това е породено от чувството на безнаказаност от страна на собственика на КТБ, но и регулатора. Любомир Весов, бивш изп. директор на КТБ

Според бившият директор на КТБ трябва да се проследят паричните потоци. Аферата Мейдоф, съпоставена с КТБ е като детско забавление. 20 дни след обявяването в несъстоятелност на банката вложителите ще могат да си получат парите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AZ

2014.11.01 | 13:06

1
Защо никой никъде не говори за връщане на откраднатото и убиване с камъни на крадците?

Добави коментар

Водещи новини