Пожарът във френското обществено радио е потушен

  • 31 октомври 2014 17:45

  • 880
  • 0
Пожарът във френското обществено радио е потушен
©

Парижките пожарникари успяха да потушат пожара в сградата на френското обществено радио, който пламна по-рано днес и доведе до прекъсване на програмите и евакуация на персонала. Никой не е пострадал, предаде БТА, цитирайки АФП.

Според противопожарната служба огънят пламнал по време на ремонт на 8-мия етаж на емблематичната сграда в западен Париж,  разположена на брега на Сена и наричана "Кръглата къща", тъй като е с формата на ротонда. Вече всички служители са се завърнали в сградата и са възобновили нормалната си работа. Радиопрограмите бяха възстановени към 15,00 ч. местно време. Преди това повечето  радиостанции, помещаващи се в сградата като "Франс ентер" и "Франс енфо", преминаха на автоматичен режим и излъчваха само музика.

В сградата на радиото, построена преди повече от 50 години, през 2009 г. започна огромен ремонт за 350 милиона евро, който трябва да завърши през 2016 г. Той включва обновяване на помещения с площ 60 000 кв. м. и 38 радиостудиа, строеж на зала с 1460 места, премахване на азбеста и изграждане на централна алея.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
880 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини