Дядо Коледа почина (видео)

  • 31 октомври 2014 16:29

  • 6152
  • 0
Дядо Коледа почина (видео)
©

В Деня на Вси светии в английското градче Бърджес Хил погребваха един от най-известните персонажи на света, съобщава "Индипендънт". Джон Мур, който дълги години се превъплъщаваше като Дядо Коледа и един от последните прототипи на белобрадия старец от коледните реклами на "Кока-кола", която наложи този образ.

Мур починал по-рано през седмицата в родния си град на 86-годишна възраст. Той е бил Дядо Коледа по призвание, заявява самият той в интервю за "Файненшъл таймс" през 2011 г., където споделя тайните на професията. През свободното си от коледни задължения време той работел като барман и таксиджия.

В рекламата на британски магазин от 2005 г. той купува моркови за елените си, а следващата година става прототип за компютърно анимирания старец от спота на "Кока-Кола", която отбелязва 8-те десетилетия коледните реклами на компанията. Дядо Коледа се появява в кампаниите на газираната напитка от 20-те години насам, а добива характерния си зачервен, закръглен и белобрад вид през 1931 г.

Джон Мур "наистина въплъщаваше духа на традиционния ни Дядо Коледа", казва компанията в съболезнователно писмо.

А пред "Файненшъл таймс" самият Мур определя духа на Дядо Коледа така: "Да бъдеш въплъщение на любовта и всичко най-хубаво в човешката природа."

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини