Калфин: Всички усилия трябва да се насочат към съставяне на правителство (галерия)

  • 31 октомври 2014 15:52

  • 1944
  • 6
Калфин: Всички усилия трябва да се насочат към съставяне на правителство (галерия)
© Булфото

Срещата беше свързана с хода не преговорите между политическите сили за съставяне на кабинет. Аз представих позицията на АБВ, която е ясна.

Това каза председателят на ПГ на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска след края на срещата с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Ние сме за широка коалиция, с максимална подкрепа от повече партии. Ние можем да подкрепяме отделни политики на новото правителство, които са важни и. Ще подкрепяме кабинет с ясно разписана програма. С президента обсъдихме и темите, краткосрочни и дългосрочни, които трябва да се решават. Президентът постави една много важна тема, която липсва в общественото пространство. Ние сме поели ангажимент пред ЕС да извършим 33 реформи, във всички сфери, до 2016 година, за да можем да получим 15 млн. евро, разкри Калфин. Изложихме и аргументите си, защо актуализацията на бюджета за 2014 година не трябва да надхвърля 3%. Говорихме и за реформите във военното дело, конституционна реформа. Смятам, че намерихме подкрепа в лицето на президента, каза още той.

Всички усилия трябва да се насочат към съставяне на правителство. Нови избори няма да бъдат полезни за държавата. Отговорността за формулата на правителството се носи от ГЕРБ. Те полагат усилия и ние не можем да кажем нищо лошо за прозрачността на разговорите. Пак повтарям, че ние ще подкрепяме определени политики. Ние не можем да участваме в дясноцентристки кабинет. Нас са ни избрали с определена програма. Трябва да намерим общи позиции с другите партии и да решаваме проблемите на България, категоричен беше Калфин.

Промените които искаме да се случат са за увеличаване на президентската власт, създаване на конвент към президентството, повече референдуми. Всички разговори, които са водени от АБВ, са били на принципна основа. Никога не сме поставяли въпрос за участие във властта и раздаването на министерски постове. На мен никой не ми е предлагал министерски пост. Няма да поемам персонална отговорност при създаването на правителството, завърши Калфин.

Снимки от срещата може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1944 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.31 | 21:55

6
Ей, я да му предложите и министерски пост.Защо го оставихте без такъв?

2014.10.31 | 21:54

5
Тези само ламтят за власт, аз искам избори.

2014.10.31 | 21:54

2
Много искаш.Да си гласувал,недей рева.
наблюдател

2014.10.31 | 21:54

4
Така е господин Калфин,но за съжаление няма смели управници да управляват тази бедна страна за едната чест и доблест, всеки отива във властта само ако кокала е голям и неоглозган,никой не ти мисли за реформи и за народа.Няма ли лапачка,няма много кандидати за властта.Сега ще си изкарат хиляди причини само и само за да не съставят правителство.

2014.10.31 | 21:54

3
Щом евреина Калфин го казва значи не трябва да се съставя правителство.
Аз

2014.10.31 | 21:54

1
Ами да! Как ще слушаме Калфин?! Я да се връщат СС, ПО и ДП! Кви са тия глупости! Прозрачност имало! От къде на къде ще се водят прозрачни преговори! Направо да идват СС и ПО и да им обяснят, че без ДП пада правителството!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини