Тлъста хлебарка изплува от млякото на дете (снимка)

  • 31 октомври 2014 15:12

  • 2192
  • 0
Тлъста хлебарка изплува от млякото на дете (снимка)
© Getty Images/Guliver

Хлебарка изплува от прясното мляко за дете в Бургас. Жената е категорична, че и за миг не е оставяла кутията отворена и не е възможно хлебарката да е влязла след отварянето, съобщава topnovini.bg.

"Направо съм потресена!!!! Ето това излезе от вътрешността на кутия прясно мляко!!!! Лошото е, че преди това детето ми е консумирало мляко от същата кутия. В шок съм!!!!", пише младата майка във фейсбук.

Ани Х. купила млякото от кварталния магазин преди два дни, разказа тя. Редовно приготвяла на детето си мляко с какао. Вчера започнала да готви вечеря и докато приготвяла сос за ястието, буболечката изпаднала в тигана, а жената останала шокирана от видяното. Категорична е, че ще сигнализира всички компетентни органи.

Шефът на бургаската Агенция по безопасност на храните д-р Петър Пачев обясни, че жената е в пълното си право да подаде сигнал. Той гарантира, че инспекторите вземат под внимание всички жалби от граждани и съответно ги проверяват. Стоката трябва да бъде придружена с касова бележка като доказателство от къде и кога е закупена при подаването на сигнала. Контролният орган има ангажимент да уведоми фирмата, от чийто продукт се оплаква потребителят.

Според д-р Пачев обаче в конкретния случай вероятността да се докаже, че хлебарката в действителност е била в кутията с прясно мляко преди разпечатването й, е почти нулева. Касае се за фирма със железен контрол на качеството и е трудно доказуемо твърдението на Ани Х. В случаи като този винаги остава съмнение, че може да има някакъв вид манипулация, дори и грешка от страна на потребителя, тъй като кутията вече е разпечатана. Това обаче няма как да се докаже със сигурност. Ако например говорим за прозрачна опакова, чиято цялост не е нарушена, то тогава може да има по-голяма сигурност в твърдението.

Ани от своя страна е категорична, че не е поставила нарочно буболечката. До момента тя винаги се е доверявала на въпросната марка и никога не е имала каквито и да било оплаквания.

На практика е невъзможно да се докаже как хлебарката се е озовала в прясното мляко, а голямата въпросителната за качеството на храните, които слагаме на трапезата си, остава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини