454 неправоспособни шофьори установи полицията в Добричко

  • 31 октомври 2014 14:18

  • 910
  • 0
454 неправоспособни шофьори установи полицията в Добричко
© Булфото

Пътните полицаи в Добричка област са установили 454 неправоспособни шофьори за изминалите месеци на годината, съобщи началникът на КАТ Жулиян Минев на заседание на областната комисия по безопасност на движението, цитиран от БТА.

Той допълни, че водачите без книжка са предизвикали девет тежки катастрофи, при които двама са загинали, а 15 граждани са ранени. В региона са санкционирани и повече от 20 водачи, употребили амфетамини, марихуана и други наркотични вещества, а близо 280 шофьори са седнали зад волана пили алкохол.

Пътната обстановка в региона се влошава, като станалите вече 129 тежки произшествия са взели 16 жертви, а 163-ма души са получили травми. Спрямо същия период на миналата година катастрофите са нараснали с 18 на сто, загиналите и ранените граждани - с по 31 на сто, поясни началникът на пътната полиция.

Той коментира, че след решението на Върховния административен съд за незаконосъобразността на електронните фишове за нарушения, заснети от мобилни камери, средната скорост на моторните превозни средства в региона е нараснала с около 20 километра в час.

По думите му заради неефективността на системата констатираните от пътните полицаи нарушения за шофиране с несъобразена скорост са с 13 700 по-малко в сравнение с миналата година.

Последвайте канала на

910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини