БСП предлага алтернативно решение по доклада на БНБ за КТБ

  • 31 октомври 2014 14:05

  • 1965
  • 2
БСП предлага алтернативно решение по доклада на БНБ за КТБ
© Булфото

"БСП лява България" предложи алтернативно решение по доклада на БНБ за КТБ. "Народното събрание приема за сведение доклада на БНБ, като изразява неодобрение на действията на УС на БНБ по надзора на КТБ", предвижда проектът за решение, предложен от левицата.

Заместник-председателят на парламента от "БСП лява България" Янаки Стоилов посочи, че това е логичният финал на днешната  дискусия. Той призова компетентните органи да продължат с действията, които трябва да гарантират стабилността на  българската банкова система и вложителите да си получат своевременно влоговете до гарантирания размер.

Янаки Стоилов препоръча на вносителите на проекта за решение, подкрепен от временната бюджетна комисия, да го оттеглят. По  думите му той бил ненужен в повечето си точки, а в най-оспорваната си точка - направо опасен. Стоилов отбеляза, че проектът предвижда парламентът да се самозадължи да приеме съответни законодателни промени. Очаквам днес да не се формира  коалиция на гузната финансово-политическа съвест, която да подкрепи този проект, заяви той.

"Явно добре разделяме данъкоплатците от вложителите. Искате да кажете, че вложителите не са данъкоплатци?", коментира Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко от ГЕРБ. "Благодаря, че разделяте държавата от българския народ. Как така парите на държавата стават държавни,  а хората, които пълнят банките, са някакви вложители?", коментира той. Рашидов допълни, че от случая с КТБ е научил, че хората трябва да си държат парите в Сейшелите. Той призова да се уважава народът, който всеки ден си плащал данъците. Благодаря, че съдействаме десет души да ни оберат", завърши изказването си Рашидов.

Позицията на ПГ на ДПС е да има максимално бърз достъп на вложителите до гарантираните им спестявания, посочи Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС. Всичко за случая "КТБ" трябва да стане достояние на българската общественост, заяви той и призова да се приеме  предлагания от Движението законопроект. "Ще наблюдаваме много внимателно оттук нататък механизма, по който ще бъде извършена процедурата по несъстоятелност. Имаме подозрения, че сегашният директор на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, е свързан с един икономически кръг, който има представители в българския парламент", посочи Цонев. Ще видите кой е искал фалита на КТБ и кой организира протеста за това, заяви той. Според Цонев банката не може да се оздрави, но въпреки всичко, възможностите е трябвало да се дадат.

Председателят на ПГ на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа припомни призива си към политическите сили да кажат кои са техните най-важни неща, с какво ще започне работата на новото НС. Ако по време на предизборната кампания бяхте казали, че ще започнете със спасяването на една банка, резултатите щяха да бъдат коренно различни, каза той. Излъгахте избирателите, заключи Сидеров.

Оказа се, че всички политически сили, които сега призовават да се спаси КТБ, са били лобисти на банковия сектор, посочи той. По думите му в момента се оформя една коалиция на спасителите от 4-5 партии, които се готвят да управляват заедно, за да разпредели това, което е останало и да го вземе, коментира Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа защо се спасява банката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1965 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.31 | 23:55

2
За пореден път се убеждавам ! Сидеров е най - силния български политик ! Няма равен , с класи е над останалите , които са толкова безлични и постни , без политическа физиономия ! Мекотели ! Борисов е политическа мазмантия , жалък дребосък !

2014.10.31 | 23:55

1
Да сложат Румен Гечев за шеф на БНБ и след 1година няма да има банки в България и парите ще изчезнат като средство за разплащане. По-компетентен от него няма на планетата !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини