Директорката на IV помощно училище с предупреждение за уволнение

  • 31 октомври 2014 09:21

  • 1111
  • 0
Директорката на IV помощно училище с предупреждение за уволнение
©

Дисциплинарната комисия към Министерство на образованието ще наложи само предупреждение за уволнение на директорката на IV помощно училище след случая с Ана-Мария.

Оказва се, че това ще е единствената последица от проверките, въпреки откритите пропуски в учебното заведение. Не е открит и виновният за оплакванията на детето, за което се предполага, че е сексуално насилвано.

Припомняме, родителите на Ана-Мария, която е аутист, алармираха медиите и обществеността, че дъщеря им е подложена на сексуално насилие в училището си. В резултат на това Министерство на образованието и Държавната агенция за закрила на детето възложиха проверки по случая.

Родителите на Ана-Мария - Радосвета и Росен Симеонови, заявиха, че тя се чувства малко по-добре, но продължава да има пристъпи и особености в поведението, както и често да говори за „чичкото", съобщи БТВ.

Те са категорични, че няма как случилото се с детето им да е станало извън територията на училището, защото там е заключено и учениците не излизат. Щом родителите нямат достъп до учебното заведение, значи и външни хора не би трябвало да имат, смятат Радосвета и Росен.

За момента те не се чувстват удовлетворени от резултатите след проверките. Радосвета коментира, че са излезли много проблеми. Оказало се, че в огромни часови пояси децата са били сами, а в същото време наказани няма.

„Аз съм убедена, че в това училище има човек, който прави гадости с децата", каза майката. „Тъжното е, че този човек ще остане да работи там", добави и бащата.

Детето скоро отново ще тръгне постепенно на училище. В училището в Перник, което Ана-Мария е посещавала преди IV помощно училище вече са готови да приемат малката ученичка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини