Разпродават хотели "на парче"

  • 31 октомври 2014 08:50

  • 3527
  • 0
Разпродават хотели "на парче"
©

Интересна тенденция се заформя на имотния пазар - хотели се продават „на парче“, апартамент по апартамент.

В момента няколко обекта в столицата се предлагат по този начин. Една от сградите се намира до х-л „Кемпински Зографски“. Доскоро е била на един собственик, който е отдавал жилищата както за дългосрочни периоди, така и за краткосрочни (на хотелски начала). В един момент инвеститорът решил да продаде апартаментите поотделно и вече е успял да реализира немалка част, съобщиха от агенция „Юник естейтс“, цитирани от "Преса".

На купувачите не се налага преустройство и вадене на специални документи, тъй като от самото начало сградата е замислена като апартаментен хотел и всяко жилище е отделено като самостоятелен имот.

От 1-2 години частично се разпродава и хотелският комплекс „Парк инн“, който се намира зад закрития увеселителен парк „Софияленд“. Обектът е собственост на гръцкия фонд „Блухаус“. Според запознати с бизнеса собствениците пристъпили към продажба на части от комплекса, защото резултатите и запълняемостта не съвпаднали с очакванията им.

На същия принцип се разпродават няколко по-малки хотела в столицата, както и „Гранд оазис“ в Слънчев бряг. Съдебен изпълнител е обявил публичен търг за морския имот, като е предвидил опция кандидатите да наддават поотделно за всеки апартамент.

Свръхконкуренцията в сектора, падащите цени на нощувките, задължения към банки и нуждата от свеж капитал са най-важните фактори, които принуждават инвеститорите да разпродават „на парче“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини