Няколко забележителни нови сгради в Москва

  • 30 октомври 2014 20:50

  • 3692
  • 2
Няколко забележителни нови сгради в Москва
©

Те са високи, понякога разноцветни и често блестящи. Тези високи сгради, разпръснати в столицата на Русия – Москва, приличат на единични цветя, отглеждани в пейзажа.

Въпреки че често след Втората световна война съветската архитектура е функционална, улегнала и скучна, облекчаването на строителните норми, заедно с модерните строителни техники, означава, че архитектите наистина могат да развихрят въображението си.

Сградите стават символи на богатство, а не на военна или политическа сила.

Сградата Цепелин

Извисяваща се високо над улицата, сградата Цепелин в руската столица прилича малко на кула с кацнал на покрива дирижабъл.

Кулата Меркюри Сити

С височината си от 339 метра това е най-високата сграда в Европа. Кулата е една от първите зелени сгради в Русия, предназначени да се възползват максимално от естествената светлина. Завършена през 2013 г., сградата е съвместен проект на руски и американски архитекти.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3692 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.01 | 08:01

2
Завистлив малоумен циганин без родина и история???Като не ти харесва ае за анадола,че и без това нищо не ставате!!!

2014.11.01 | 08:00

1
"...и американски архитекти" ха ха ха ха ха. Да бяхте казали само на американски архитекти, щеше да е мноого по-близо до действителността. Това ми напомни за старите времена преди перестройката, когато пред всеки западен учен пияниците слагаха по един бляд с тите, за който обаче бяха чували само те и ние- 16 тата республика.ХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини