Домът на Бат Сали тъне в позлата, барок и "Версаче"

  • 30 октомври 2014 19:38

  • 5479
  • 15
Домът на Бат Сали тъне в позлата, барок и "Версаче"
©

Изобилие от позлата, барок и "Версаче" - така изглежда отвътре домът на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат' Сали, който взриви Кюстендил и Дупница, след като стана депутат с гласовете от Турция.

Къщата на народния представител е на самия вход на ромската махала в Самоков. На ул. "Искър" 13. Топлият цвят охра, в който е издържана сградата, особено я откроява на фона на останалите сиви и полусрутени домове в махалата.Макар и боядисана в тъмен цвят, индикация за добър вкус на обитателите, е и желязната, доста стабилна входна врата с интересни орнаменти, пише "168 часа". Въпреки отправените заплахи от протестиращите срещу депутата вратата на дома му не е заключена. "Къщата на Бат Сали е на видно място по разбираеми причини - при нас има неписано правило домовете на състоятелните роми, смятани за лидери и авторитети да се издигат на централни места - обяснява гидът. - Това са хората, които държат ситуацията при възникване на конфликти между ромски кланове. Полиция и прокуратура тях търси за съдействие, помощ и съвети при овладяване на ситуацията".

Мъжът, който развежда екипа ни в района на Бат' Сали изглежда интелигентен, с добре оформена брада. Представя се за служител в Служба "Социално подпомагане". Оплаква се, че в Самоков имало силно разделение на българи и роми. От българския етнос в Самоков били враждебно настроени към циганите, тъй като ги смятали за престъпници, мошеници и крадци. Особено се дразнели, когато някой ром се издигне и влезе в политиката.

"Камо ли в парламента, както Александър Методиев - изтъква гидът ни и ни посочва къщата на Бат' Сали. - Семейство Методиеви са за пример в махалата". Почукваме на тъмнокафявата масивна врата. Очакваме да отвори самият депутат, тъй като е почивен ден за Народното събрание. Но не. Любезно, с усмивка вратата отваря симпатична девойка. Личи, че е предупредена за нашата визита. По- късно в хода на самия разговор ще разберем, че това е внучката Веселина. Тя е на 17 години. Дъщеря е на най-голямата щерка на Методиев- Теменужка (35 г.) Внучката учи журналистика в Професионална гимназия "Константин Фотинов" в Самоков. Първата й, важна стъпка в кариерата било интервю с известния й дядо. Бъдещата колежка разпитвала роднината си за политическите процеси в България, за ДПС и как депутатите от всички политически партии трябва да помагат за добруването на хората.

"Интервюто беше публикувано в местния вестник "Самоков" и оценено високо от редакторите на изданието", обяснява Веселина и ни въвежда в огромен хол. Стаята е просторна и светла. По прозорците висят красиви розови пердета с ориенталски орнаменти от дантела. Съпругата на Бат' Сали - Виолета, е седнала на огромна бяла маса със златна декорация. Столовете и мебелите са смесица между барок и рококо - с неизменна позлата и сатенени тапицерии в бяло на цветя. В един от ъглите се откроява масивен бял шкаф, наподобаващ библиотека. Тук са подредени икони на Света Богородица. Спазен е канонът ликът на светицата да е обърнат на изток, откъдето изгрява слънцето.

"Идвате в тежък момент за семейството - посреща ни стопанката на дома Виолета Методиева. - Даваме си сила, но сме притеснени какво ще се случва след протестите в Кюстендил и Дупница." Виолета изглежда по-млада от известния си съпруг. Облечена е скромно в тъмносива блуза и черен панталон: "Държа на спортния непретенциозен стил даже когато имаме гости. Официалните костюми са в гардероба. Обличам ги, когато придружавам моя съпруг по време на коктейли и приеми." Край бялата маса е наредена цялата налична фамилия на депутата. Трите дъщери Теменужка, Наталия и Сашка. Чакат, готови за разговор са и трите внучки - Веселина, Зоя и Федерика.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5479 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2014.10.31 | 02:06

1
Половината от ГЕРБ гласуваха за новия изборен закон , с няколко изключение другата половина от групата както винаги ги нямаше в залата .

2014.11.01 | 02:14

15
Волен гласува с две ръце и чепа на дуган в задника, това що него споменеш.
roki

2014.11.01 | 02:13

14
mamavi dolna zavistliva buigarska umiraite ot zavis to vie zalojino vaf gena urodi ne6tasni
национал социалист

2014.11.01 | 02:13

13
Като ни е заложено в кръвта ти кво правиш на нашата свята земя та не си ходиш в Индия или Пакистан от където си ??? На кому го крепиш тука

2014.11.01 | 02:13

11
roki,ne si prav,vsi4ki triabva da sa ravni pred zakona,a ne edni po-ravni ot drugite.I tuk ne stava duma za proizhoda,a za tova,4e cialata darjava i horata stradat ot banditizam i korupcia.Horata iskat razsledvane na vsi4ki nezakonno zabogateli,ne samo na bate ti Sali.
ROKI :

2014.11.01 | 02:13

12
---SERA PREZ USTATA, taka sa me U4ILI, v BAVARIA, xa-xa-xa !!!!!!!!-------------------------
roki

2014.11.01 | 02:13

10
za moia radost azsam vaf bavaria dragimi ganio

2014.10.31 | 12:51

4
I na lunata da si, ti pak si ostava6 gnusen mangal!

2014.11.01 | 02:13

9
известен енергаджия , продава ток на циганите /който самия той краде/ , зависим с досие и затова удобен ;народен представител; , не е смешно ,трагично е , с такива е пълен целия парламент а очаквате справедливи закони , е чакайте

2014.11.01 | 01:37

8
Totalna degradacia na darjavata,policiata,razsledva6tite korupciata,sadebnata sistema,6te povarna!Horata ne go iskat,za6to im go natrisate na sila v grada?

2014.11.01 | 01:37

7
Razsledvajte go bat Sali,otkade sa mu sredstvata,ot bani4ki li spesti?

2014.11.01 | 01:37

6
Policiata 4aka,kakvo 6te im izkomandva tozi tartor,dumi niamam,do kakva degradacia e stignala darjavata!

2014.11.01 | 01:37

5
А ми хванете го и му извадете гръкляна,кво го чакате.
KUR ZA GERB

2014.10.31 | 10:21

3
BOIKO KURVATA NA DOGAN-DADE MALKO CIGANSKI GLASOVE NA SALI -NALI SA SI BRATIA

Добави коментар

Водещи новини