Социолози: На политиците ни им дойде акълът

  • 30 октомври 2014 19:06

  • 1708
  • 3
Социолози: На политиците ни им дойде акълът
©

Хубавото на това, което се случва в страната е, че имаме интензивен диалог около политическа програма, а не около личности. За съжаление аз не виждам нито една смислена идея. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той посочи, че единственото смислено нещо е санирането на панелките, но не може на тази база да се гради цяла програма. Правителство ще има, убеден е социологът. Според Стойчев проблемът е с какво ще се захване правителството. Той изрази опасенията си, че ще продължи да се трупа дълг.

Освен, че е трудно при осемпартиен парламент да се сформира правителство, ще е трудно и да се постига консенсус. Съгласен съм, че най-важно е каква програма ще предложи правителството. Надявам се, че за разлика на предишното правителство, което само говореше какви социални мерки ще предприеме, това да създаде икономически предпоставки за развитие. Това каза социологът Цветозар Томов в същото предаване.

И двамата социолози се обединиха около мнението, че държавата трябва да започне с реформите в икономиката. Ролята на държавата трябва да бъде укротена откъм бизнеса. Ние трябва да решим какво искаме - заеми или реформи, посочи Стойчев. Според него най-страшно би били заеми без реформи.

Съживяването на диалога показва, че на политиците им е дошъл акълът. Никой не иска да се повтаря отровният диалог при предишното управление на страната, посочи Томов. Той е убеден, че стабилност трудно ще бъде постигната, ДПС ще имат ключова роля за осигуряването й.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1708 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
7777

2014.10.31 | 14:35

3
На политиците им бил дошъл акъла.......ДА бе да--вярвайте си..

2014.10.31 | 10:00

2
Na nito edna duma ne vi viarvam,naj-dobroto bilo saniraneto i Dogan,hahaha,lajci i mo6enici,liza4i
a Волен ?

2014.10.31 | 08:02

1
Социолози: На политиците ни им дойде акълът - Ама на ДПС-арчето Волен още не е :)

Добави коментар

Водещи новини