Британци си менкат имотите за скъпи коли

  • 30 октомври 2014 18:39

  • 1544
  • 1
Британци си менкат имотите за скъпи коли
©

Британци разменят купените в България имоти за по-луксозни коли, съобщи news.yahoo.com.

Подобни обяви могат да се намерят в английски сайтове. Това са апартаменти, които са закупени в годините преди кризата, но в момента са загубили 40% от стойността си, коментира Калоян Богданов от агенция за недвижими имоти "Адрес", пише в. "Телеграф".

При подобна замяна загубата на средства е по-малка, тъй като собственикът на жилището получава в замяна нов или почти нов луксозен автомобил. Сред предпочитаните марки са Мерцедес, БМВ и Ауди.

Англичанинът пък предлага партерен апартамент от 52 кв. в затворен комплекс край Несебър, който разполага с джакузи и басейн. Цената на такова жилище в момента е между 600 и 800 евро на квадрат, като зависи от това дали е обзаведен, или се предлага на голи стени, посочи Богданов.

Освен жилищата си в България британците се опитват да се отърват като цяло от имотите си в чужбина, като разпродават такива и в Македония, Испания и други държави.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1544 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.01 | 13:49

1
За каква криза става въпрос. В Англия заплатите растат, а данъците са си все същите. Тук все още идват българи, продали са си имотите в Бг за да работят тук. Англичаните си продават имотите в Бг заради лошото качество на изпълнение на сградите и задълбочаващата се мизерия.

Добави коментар

Водещи новини