Непорочна поетеса продължава да съди колега за 3000 лева

  • 30 октомври 2014 18:14

  • 1843
  • 1
Непорочна поетеса продължава да съди колега за 3000 лева
©

Поетът Николай Славов се извини 2 пъти на непорочната си колежка Албена Хинкова по време на съдебно заседание в Пловдивския съд.

Тя отказа да му прости и продължава да го съди за 3000 лв. за нанесена обида и морални щети, че се е усъмнил публично в девствеността й, информира Труд. Повод за тъжбата и безпрецедентния съдебен процес е репликата на Славов по време на сбирка на литературния клуб "Младост", в който и двамата членуват: "Кажи, бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение!". 39-годишната госпожица обаче се почувствала силно засегната от думите на поета и си извадила документ от съдебна медицина, че е девствена, след което завела и иск.

Първото заседание по делото бе днес, а пременената изцяло в червено поетеса отказа предложението на съдията Иван Калибацев то да се гледа при закрити врати. "Нямам тайни от личния си живот, няма нужда!", отсече Албена. След това тя отказа да приеме двукратните извинения на Николай Славов с мотива, че по време на сбирка на литературния клуб на 5 октомври той пак се е държал предизвикателно с нея и разкаянието му пред съда не е искрено. Делото бе отложено за декември, когато ще бъдат разпитани свидетелите на размяната на реплики между Николай Славов и Албена Хинкова, довели до прелюбопитния процес.

 Сред разпитаните ще бъде и поетесата Милена Стоянова, която в четвъртък се появи в Съдебната палата в Пловдив, облечена в тракийска носия. Милена уточни, че носията й е подарък от нейната баба. "Облякох я, провокирана от думите на Албена, че днешната жена трябва да има добродетелите на Славейковата Гергана, за да видя как ще се чувствам, облечена като нея", уточни Милена Стоянова, която демонстрира и чувство за хумор. "Ако повече жени ходят облечени така, мисля, че бързо ще се реши демографският проблем в държавата ни. Макар че е малко трудно и неудобно да се движиш с градския транспорт с тази дълга пола и престилка...", допълни младата поетеса Милена Стоянова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.09 | 17:16

1
Бих наел едно "Канго", за да разбием този цепеняк! Каква нещастница трябва да си, че да се изнервиш и съдиш някой, че те е нарекъл "моме"... Ако те беше нарекъл "разпоретина" бих го разбрал. Ела бе МОМЕ, бих се потрудил да разцепим тази закърняла ципа, която толкова те тормози. Моите добрини - край нямат!

Добави коментар

Водещи новини