Услугата "споделено пътуване" става все по-популярна

  • 30 октомври 2014 18:11

  • 3584
  • 0
Услугата "споделено пътуване" става все по-популярна
©

20 000 души у нас споделят пътуването си с непознати, за да спестят пари или просто за да не шофират сами на дълъг път, пише в. "Телеграф",

Услугата "споделено пътуване" става все по-популярна, а сайтовете за виртуални уговорки за път се роят. В тях потребителите с коли или търсачите на транспорт пускат обява, че им предстои пътуване до дадена точка в страната или зад граница и си търсят компания. Обикновено се посочва колко са свободните места в колата и какво ще е заплащането за пътуването.

Само у нас има около 10 сайта за пускане на обяви от хора, използващи тази възможност. Най-често от услугата се възползват ученици и студенти, които си пътуват до родните места. В момента набира популярност възможността за пътуване от квартал до квартал в големите градове като София, Бургас, Варна и Пловдив.

В един от най-големите световни сайтове за споделени пътувания blablacar.com вчера имаше 50 обяви със стартова точка София. Посоките са Западна Европа, Турция, Молдова и Русия. Един потребител си търси компания до Италия за 18 евро, а друг дава транспорт до Молдова за 20 лв. два пъти в месеца. В офертите се посочва дали шофьорът е пушач, а също така дори и предпочитанията му за музика по време на път.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини