Миков: Имаше хора от БСП, които настояваха да участваме в правителство на ГЕРБ

  • 30 октомври 2014 17:55

  • 2997
  • 5
Миков: Имаше хора от БСП, които настояваха да участваме в правителство на ГЕРБ
©

Очевидно се формира проправителствено мнозинство. Това ще да де шанс да се конструира правителство. Отдавна съм казал, че десницата трябва да понесе отговорността за новия кабинет.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, председател на БСП. Всяко управление е риск и отговорност. Много е важно какви решения ще взима това правителство. Не мисля, че гражданите ще понесат една дясна политика. Ние ще подкрепим тези въпроси, които са общи за подреждането на страната. Управляващите трябва да започнат да действат. Всички се надяват в началото и после става както обикновено, разкри Миков.

Резултатите на изборите ни поставиха в ролята на опозиция. Натиск от Европа не е имало за съставяне на широка коалиция. В България нямаше възможност за голяма коалиция. ГЕРБ и БСП не са големи партии. В Германия двете партии имат около 500 депутата от 600 в Бундестага. Разговарял съм със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на темата широка коалиция, но няма да разкрия какво сме си казали. В партията имаше хора, които смятаха, че при определени условия БСП може да участва в правителството. Аз не съм от тях, както и повечето ни избиратели и членове, разкри соцлидерът.

Нормално е всеки от лидерите на европейското семейство да търси контакти и да се информира за ситуацията в България. Вчера разговаряхме точно по тези теми с Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския. Той не ми е оказал никакъв натиск на мен. Не е много уважително за националното ни и политическото ни самочувствие обаче той да коментира кой ще става премиер и коя партия ще влиза да в управлението, поясни Миков.

Изцяло в правомощията на БНБ е да реши какво ще се случи с КТБ. Оздравяване на банката ще има, ако се намерят инвеститори. Ако не, отиваме към другото разписано в закона. Вчерашното заседание на Комисията по бюджет и финанси беше поредната загуба на време. В БСП имаме много въпроси по темата, на които трябва да се отговори, категоричен беше червеният лидер.

Има хора в партията, които поведоха битка за получаване на ръководни места в БСП. Това не е честно и вреди на левицата. Кирил Добрев не може да нарича колегите си фараони. Той също е четвърти мандат депутат и той е гласувал тези хора да са в управлението на БСП. Не му отива. Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е поставен в листата на партията от самата партия. Бил е на това място, защото така са го оценили другарите му в градската организация. Промени в партията ще има. Това е наложително и очевидно, обяви Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2997 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.02.25 | 23:22

5
Мишо-мишок,кога ще прогледнеш?

2015.02.25 | 23:22

4
кажи си ,бе миков,кажи -кои са тези ,с "удоволствие ", ще гласувам за тях - ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ !

2015.02.25 | 23:22

3
"Миков: Имаше хора от БСП, които настояваха да участваме в правителство на ГЕРБ" - И най вероятно са били прави! Но БСП винаги е била далеч от очевидното!
Мао

2014.10.31 | 22:34

2
Преди всичко на БСП и трябва единство и разбирателство. Нека да не ламтят за големи постове другарите, а да се коалират с АБВ и др. по-малки партии. Да дадат шанс на по-младите като ги поучават и подкрепят. Тогава ще спечелят доверието и на народа.

2014.10.31 | 22:01

1
kurva si mikov-kato kurvata boika

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини