Затвор заради незаконна сеч над "Аспарухово"

  • 30 октомври 2014 17:12

  • 1276
  • 0
Затвор заради незаконна сеч над "Аспарухово"
©

Ефективна присъда - 4 месеца затвор при първоначално строг режим, наложи Варненският районен съд за незаконна сеч на дърва в гората над "Аспарухово".

34-годишният С. Иванов може би е първият, който влиза зад решетките за това престъпление. Той е заловен на 11 март тази година да извозва половин кубик габър в землището на квартал „Аспарухово”. Дървесината била събрана от горския фонд на ДГС – Варна, и Иванов нямал редовно писмено позволително за добиването им. На излизане от горския масив бил засечен от служители на стопанството да превозва немаркирани цепеници.

За установеното транспортиране на дърва без контролна горска марка и без да притежава превозен билет на Иванов бил съставен акт. Той обаче има влезли в сила присъди - през 2010 и 2014 г., за незаконна сеч и извозване на дървета от горския фонд.

Така след постигнато в съдебна зала споразумение съдът наложи на 34-годишния Иванов наказание от 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Съдебният акт е окончателен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини