ГЕРБ и РБ пред подписване на коалиционно споразумение (видео)

  • 30 октомври 2014 16:23

  • 5032
  • 15
ГЕРБ и РБ пред подписване на коалиционно споразумение (видео)
©

Разисквахме основната тема - политическата формула на правителството. Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с РБ. То ще бъде изготвено от ГЕРБ на базата на постигнато съгласие по отделни точки в платформите ни. Това каза Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. от ГЕРБ, след поредната среща между ГЕРБ, РБ и ПФ.

Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него, допълни тя и добави, че все още нямат категорични отговори. Имаме общи виждания с ПФ, както и уверение, че те ще подкрепят това споразумение, но без участие в управлението.

Програмата ни е базирана на компромис в програмите на РБ и ГЕРБ. Има някои точки, по които сме постигнали договореност. Ще търсим подкрепа и от други политически сили, но не на всяка цена, заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ.

Това минава през пълно съгласие с всички цели и принципи от общата програма. Има политически сили, чиято подкрепа можем да приемем, има сили, чиято подкрепа нямаме възможност да приемем", добави Дончев, като уточни, че от ГЕРБ не могат да приемат подкрепа от ДПС.

"Имаме срок до понеделник вечерта или вторник сутринта ние да представим окончателния текст на програмата и ако имаме категоричната заявка, че от РБ биха се подписали под програмата, това е предпоставка тяхната подкрепа да бъде приета", подчерта Дончев. Той допълни, че формулировката коалиция на малцинството и търсене на по-широка парламентарна подкрепа му се струва по-удачна.

Бъчварова пък отбеляза, че от ГЕРБ канят политическите сили да приемат тяхната програма и принципи, а не съвместно да се коригират.

Дончев изброи основните крачки в основата на преговорите за правителство. "Първо, политическа формула, политическите сили, които участват или тези, които подкрепят един кабинет. Второ, вземане на решение. Трето, структура на МС и разпределяне", уточни Дончев.

Говорим за обща програма, която да бъде подписана от тези, които имат намерение и желание да я осъществяват. Предвид напрегнатата ситуация и емоционалните изказвания, в момента има нужда от категорично изчистване на позициите на всеки. Тези дълги разговори са именно в тази посока. А компромис няма как да направим, заяви още Дончев.

Не може да приемем всяко действие или дума, които биха усложнили взаимоотношенията с нашите партньори, включително и европейските. В момента имаме нужда от изчистването на позициите на всеки. Непремерените думи вероятно се дължат на тежките преговори и емоциите. Въпреки това компромиси няма да се правят, увери Дончев. Той заяви това по повод думите на съпредседателят на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, след които от ГЕРБ прекратиха преговорите с тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5032 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2014.10.31 | 09:23

15
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2014.10.31 | 09:23

14
плюя на бойко

2014.10.31 | 09:22

13
51% не вярваме на политиците ФАКТ

2014.10.31 | 09:22

11
повече са 52% , но като махнеш купените цигани и корпоративния вот и гласовете от турция става около 70% !

2014.10.31 | 09:22

12
ДОГАН ВЕЧЕ ПЪЛНИ ТИКВАТА
minko610

2014.10.31 | 09:22

10
----САМО, КАТО ПОГЛЕДНЕ ЧОВЕК ВУЛГАРНИТЕ, ЦИНИЧНИ ИЗЛИЯНИЯ ТУК НАГОРЕ-НАДОЛУ----ВСЕКИ ДЕН--ВСЕКИ ЧАС , РАЗБИРА, ЧЕ ТЕ СА САМО ОТ ДОЛНОПРОБНИТЕ УСТИ НА НЕГОДНИЦИТЕ НА СИДЕРООГЛУ -----естествено---това се неуки, неграмотни недорасли пишлемета, които нищо друго не са научили през жалкият си нещастен животец а само да псуват, да бълват мръсотии

2014.10.31 | 09:22

9
ПФ уволни Болен Лидеров

2014.10.31 | 09:22

8
Новите спасители, които ще заместят за 4 години БСП, ДПС и Атака. На мен ми е все тая дали ще бъдат на власт ГЕРБ, РБ и ПФ или БСП, ДПС и Атака, вас трябва да ви боли, че ще ви турцизират всичките тези и ще ви докарат до по-голяма бедност. То си е за вас, мен не ме боли, защото съм извън България. Да си сърбате попарата и на следващите избори да изберете нови партии с нови лица, а не нови партии със стари личности.
DO MINKO TCANKOV/GORE/

2014.10.30 | 22:18

3
MINKO KATO TE GLEDAM SI TURZIN PEDERAST S RQZANA PATKA--ZNAEM ZE LIJEJ KURVATA BOIKO I STE SI LIKA-PRILIKA---XAIDE SEGA QKO SE DUPI NA REZNACITE I SABIRAI SPERMA DA NE TI LIPSVA--------QJ MI KURA MINKOO-KURVOOOOOO

2014.10.31 | 09:20

7
Волен е турски педал!

2014.10.31 | 09:20

5
ВОЛЕН МОЖЕ ДА Е ПЕДАЛ АМА БОКО Е КУРВА.

2014.10.31 | 09:20

6
Знаем ги герберастите ! Тези идиоти , начело с една тиква ще правят само едно : ЩЕ ВЛОШАВАТ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ и ЩЕ СЕ ОБОГАТЯВАТ ЗА НАША СМЕТКА ! ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ! САМО АТАКА !

2014.10.31 | 09:20

4
БОЙКО НЕ Е ОБИКНОВЕНА КУРВА, А ТУРСКА.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини