Наближава експерименталното издание на Европейския месец на фотографията

  • 30 октомври 2014 15:20

  • 804
  • 0
Наближава експерименталното издание на Европейския месец на фотографията
©

Третото експериментално издание на Европейския месец на фотографията в София ще се състои от 6 до 26 ноември, съобщиха организаторите.

Изложбите, част от фотографския месец, ще са разположени в Музея за история на София, а някои от експозициите ще могат да се разгледат и на спирките на метрото. Включени са фотографиите на над 30 автора, между които има и голяма част българско участие.

Очаква се за събитието да дойдат едни от най-известните имена в бранша, между които Пол де Феличе - емблематично име в областта на теорията на визуалните изкуства. Към експозициите е предвидена и част с лекции и дискусии, които ще бъдат безплатни за желаещите да се включат.

Европейският месец на фотографията е лансиран преди тридесет години в Париж, а днес се провежда в повечето европейски столици. Обикновено Европейският месец на фотографията е през ноември, на всеки две години, и се организира с общите усилия на културните институции и галериите.

Всяко издание е повод да се представят десетки изложби, да се организират прожекции, срещи, конференции, дебати.

Организатори на Европейския месец на фотографията в София са Френският институт в България, фондация "Изиарт", Националната художествена академия и Столичната община, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини