Условна присъда за стрелец по щъркели

  • 30 октомври 2014 14:08

  • 1609
  • 5
Условна присъда за стрелец по щъркели
©

23-годишен мъж от Севлиево получи една година условно с три години изпитателен срок за убийството на два щъркела. Той застрелял двете птици на 12 април в град Априлци. Единият щъркел бил открит в двор на къща, а другият – в близкото гнездо.

Ветеринар констатирал, че смъртта им е причинена от огнестрелни рани. Полицията издирила стрелеца, който се оказал техен познайник.

В дома му било намерено самоделното оръжие, с което били гръмнати птиците. Убиецът получи условна присъда след споразумение с прокуратурата.

„Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Направил съм тези неща. Пушката сега е в Троян, иззета е, аз съм си я дал доброволно", заяви осъденият пред магистратите. Той ще трябва да плати и 300 лв. разноски по делото.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1609 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.15 | 14:25

3
Жалкото, е че истинските убийци се разхождат по улиците, а на такива хора им лепват прозвището "убиец" за 2 щъркела!!!!
Jason

2016.03.15 | 14:26

5
Ти дето защитаваш тоя израстващ развиващ се убиец, според теб защо този 23 годишен пикльо не отиде в гората да стреля по глигани, ами по беззащитни невинни щъркели, които символизират живот и пролет? Защото е страхливец, не му стиска. Ха пусни го в гората, ще напълни гащите. Ама по щъркели може да стреля, безсрамник. Заслужава да му насинят задника със съчми от въздушна пушка и да видим дали ще помисли пак да убива невинни птици.
Социал-Демократ

2016.03.15 | 14:25

4
Ами точно това е първата стъпка за да станат убийци. Изпитва удоволствие да убива не дивеч по време на ловния сезон, а щъркел. Ако това се беше случило в някоя европейска държава, този вече щеше да търка наровете в затвора, никакви условни присъди. Това си е грях да убиеш щъркел. Комплексар, който се мисли за силен, болен извратен мозък, щом на 23 години убива щъркели, като стане на 30 ще убива хора!!!

2016.03.15 | 14:24

2
Този редовен познайник на полицията, който толкова толкова бързо и добре се е оправил в съда е идеален за престъпник, който ще трепе хора, съседи, деца. Само не знам съда как мисли да спре рецидивирането му с тази условна, дори и при условие, че им е стар познайник, или може би не им пука и за потенциалните човешки жертви на такива, което само тоя от ком 1 не може да вдене, той всъщност съда мисли като него, така че защо си противоречи.
Лудия

2016.03.15 | 14:24

1
Кой е тоя, не го крийте, дайте да го видим и да му дадем урок. Сериозно говоря, дайте му снимката и имената да го види цяла българия, и ако трябва и пердах да отнесе. Нещастник.

Добави коментар

Водещи новини