Осъдиха сина на Ценко Чоков

  • 30 октомври 2014 14:06

  • 2701
  • 2
Осъдиха сина на Ценко Чоков
©

Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бяла Слатина ще се занимава с кметския син от Галиче - Мартин Чоков. по-рано през седмицата Районният съд в Бяла Слатина съд излезе с присъда по едно от делата, заведени срещу тийнейджъра. Обвинението е за това, че е бил засечен да носи пистолет „Макаров“ и боеприпаси за него.

Магистратите сметнаха за справедливо да освободят Чоков-младши от наказателна отговорност и да изпратят делото на комисията, която се занимава с противообществените прояви, извършени от тийнейджъри, съобщава "Конкурент". От съдебното решение става ясно, че комисията ще трябва да наложи възпитателна мярка на Мартин съгласно закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Според чл.13 спрямо сина на кмета трябва да се наложи някоя от общо 12 мерки. Комисията ще реши дали да накаже Мартин с предупреждение, да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението или пък да бъде поставен под надзор на възпитател. По-строгите мерки, които биха могли да бъдат наложени са общественополезен труд и настаняване в социално-педагогически интернат.

Решението подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
моко

2014.10.31 | 20:48

2
Значи мога да нося незаконно оръжие и като ме хванат тогава да ме възпитават?

2014.10.31 | 20:48

1
голяма присъда ,няма що?!349

Добави коментар

Водещи новини