-
30 октомври 2014 14:06
- 1133
- 2
В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2014.10.31 | 01:27
Добави коментар
Водещи новини
Кирил Петков: Борисов е само комуникационен директор на Пеевски
25 април 202419:12
Румен Христов: Ако Борисов бъде излъчен и подкрепен за премиер, ще се справи
25 април 202418:43
ЦИК заличи регистрацията на партия „Атака“ за избори 2 в 1
25 април 202421:41
Четири нови случая на деца с коклюш в Пловдив, три от тях имат ваксини
25 април 202420:38
Водещите новини! Глобяват за отказ от ваксини у нас. Владимир Путин ще уволни Шойгу на 9 май? Макрон: Европа „може да умре“ (и още…)
25 април 202418:53
Брутална градушка удари Южна и Централна България, напълно унищожи реколта
25 април 202419:17
Катастрофа край Стара Загора, четирима са ранени, сред тях и дете
25 април 202419:12
НАТО: Китай трябва да спре да помага на Русия, ако се стреми към добри отношения със Запада
25 април 202422:45
Седем ранени при руска ракетна атака по украинска жп гара в Харковска област
25 април 202420:17
2014.10.31 | 01:27