Агенцията по храните бракувала над 8000 литра фалшив оцет

  • 30 октомври 2014 14:06

  • 1133
  • 2
Агенцията по храните бракувала над 8000 литра фалшив оцет
© Булфото

В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.

Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.


Последвайте канала на

Константин Тодоров
1133 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.31 | 01:27

2
За кое предприятие става въпрос,защо не казвате?Няма какво да ги криете или за вас е по-удобно да пострадат тези които са пазарували отколкото онези мафиоти, които са го произвели.Не само затваряне на предприятие,а и съд и затвор за тези които убиват българският народ.
????????????

2014.10.31 | 01:27

1
кажете фирмата ........за да не купуваме

Добави коментар

Водещи новини