Осъдиха продавач на дрога, пласирал кокаин на таен агент

  • 30 октомври 2014 11:28

  • 1691
  • 0
Осъдиха продавач на дрога, пласирал кокаин на таен агент
©

Пловдивският окръжен съд осъди на три и половина години лишаване от свобода Геро Геров, който преди две години е пласирал наркотици и фалшиви банкноти на агенти под прикритие.

Геров ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив, цитирани от БТА.

Служители на отдел "Борба с организираната престъпност" са били по следите на Геров от 2011 година. Те получили информация, че разпространява кокаин и амфетамини, а в съучастие с други двама мъже - и фалшиви банкноти с номинал 100 и 200 евро.

За да се докаже престъпната му дейност, служителите на БОП наблюдавали групата, подслушвали я, прибягнали и до доверителни сделки. През февруари 2012 г. Геров няколко пъти продал кокаин и амфетамини на полицаи под прикритие за общо 220 лева.

С друг таен агент Геров договарял сделка за фалшиви банкноти по 100 евро. При предаването им на 13 юни 2012 г., Геров е бил арестуван. Според доказателствата по делото, заедно със съучастниците си, той е прокарал в обращение 501 банкноти с номинал 100 евро.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжната прокуратура се сключи споразумение за размера на наказанието, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

1691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини