Ноемврийски музикални дни в Перник

  • 30 октомври 2014 10:29

  • 685
  • 0
Ноемврийски музикални дни в Перник
©

Ноемврийски музикални дни ще зарадват любителите на изкуството в Перник, съобщи Mirogled.

Събитието се провежда традиционно всяка година и предлага разнообразни музикални изяви през целия месец в залите и фоайетата на Двореца на културата.

Тази година почитателите на класическата музика ще се насладят на концерта на КО „Орфей“ и квартет „Еолина“ на 9 ноември. Изявата е организирана съвместно от ОК „Дворец на културата“ в Перник и ОКИ „Надежда“ в София.

Любителите на оперетното изкуство ще бъдат зарадвани от гостуването на Елена Механджийска и Марчо Апостолов, които ще се изявят като солисти на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов на 26 ноември.

Два фолклорни концерта ще съберат публиката, която цени българската народна музика. Млади изпълнители на народни песни ще очароват публиката в концерта „С песен в сърцето“ на 14 ноември, съвместна изява на ОК „Дворец на културата“ и КТ „Кракра“.

Акцент в ноемврийската програма ще бъде 60-годишнината на Обединената школа по изкуствата към ОК „Дворец на културата“. Честването ще се състои на 28 ноември и ще бъде отбелязано с концерт и изложба на възпитаниците на школата.

Последвайте канала на

685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини