Повече полицаи и възпрепятстващо съоръжение по границата иска Бакалов (обновена+видео)

  • 30 октомври 2014 09:41

  • 2834
  • 4
Повече полицаи и възпрепятстващо съоръжение по границата иска Бакалов (обновена+видео)
©

Нужна е политическа воля за справяне с миграционния натиск. Това обяви от парламентарната трибуна вътрешният министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен в отговор на въпрос по темата, зададен от ексвътрешния министър от кабинета „Борисов“ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Бакалов разкри, че от началото на годината до септември са задържани 472-ма каналджии, като само 218 са установени и задържани през август и септември – именно по време на служебното правителство.

Това била причината за съвещанието на прокуратурата, МВР и всички областни дирекции преди дни.

С кратка справка къде точно са били заловени каналджиите министърът на вътрешните работи обяви, че от 6 октомври на българските граници има 100-процентов граничен контрол. Става дума за българо-турската граница, включително и на някои полети на летището. Разпореждането е на министър Бакалов и е във връзка и със заболяването ебола.

Заловените са предимно бежанци от Сирия, Афганистан и Ирак.
В резултат на затягането на режима на българо-турската граница обаче, по думите на Бакалов, са се увеличили опитите за преминаване през трасето Турция - Гърция - България.

На северна и на западна граница има по-голям натиск отколкото през южната. Необходимо е да се вземе политическо решение, призова отново Бакалов.

От началото на годината се наблюдават и опити, с 26% повече спрямо миналата година, за преминаване на изход – на българо-сръбската и българо-румънската граница, допълни вътрешният министър.

Полицаите на границата струват около 1,100 млн. лв. - 1,200 млн. лв. на месец, а оградата, направена от предишното ръководство струва 7 млн. и 300 хил. "Направете разликата", отбеляза министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен.
Желанието на МВР в момента е да се увеличи с 1700 души броят на граничните полицаи по границата.

Бакалов съобщи, че желанието на служебния кабинет е да бъде направено възпрепятстващо съоръжение по границата, като изрично подчерта, че има разлика между него и оградата по границата.
По думите му именно възпрепятстващото съоръжение осигурява 100-процентово наблюдение.

Служебното правителство иска още финансово обезпечаване на мерките за справяне с миграционния натиск.

По-късно в кулоарите на парламента Бакалов бе помолен да коментира дали вече е говорено с него да поеме поста на министър на вътрешните работи и в 43-тото Народно събрание.

„Все още не виждам да се задава правителство, за да ми бъде предлаган пост. За мен не е мечта да бъда МВР шеф. Но ако някой говори с мен, и аз имам определени условия и ще ги поставя, за да бъда на тази позиция“, заяви Бакалов, цитиран от репортер на Novini.bg.

Едно от условията, които той поставя, е деполитизацията на МВР, също увеличаване броя на служителите на МВР и обучение на служителите, които са на улицата.

 

Последвайте канала на

2834 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.10.30 | 17:34

4
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. СЕга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2014.10.30 | 17:33

3
Политическата воля срущу пришълците я има САМО АТАКА ! Преди близо ДВЕ ГОДИНИ Ташева предложи мерки , които БСП , ГЕРБ и ДПС ги ОТХВЪРПИХА ! ИДИОТИ и ПРЕДАТЕЛИ ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР !

2014.10.30 | 17:33

2
sled 2-3 godini pak shte q mahnat za skrap da ima

2014.10.30 | 17:32

1
Преди да се построи нови съоръжение с парите на народа трябва да бъдат съдени, осъдени и вкарани в затвора тези, които след 1989 г гласуваха поредното тъпо решение и бяха премахнати доста добрите гранични съоръжения по южната ни граница.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини