Три села в Габровско са без ток

  • 30 октомври 2014 09:11

  • 1021
  • 1
Три села в Габровско са без ток
©

Постепенно се отстраняват авариите по електропреносната мрежа в община Габрово - три села със 150 абонати на фирма "Енерго Про" все още нямат ток. Екипите на дружеството продължават да работят в труднодостъпния балкански район, съобщиха от общинския съвет по сигурността, цитирани от БТА.

Бедственото положение, обявено на 25 октомври, остава в сила. Днес абонатите на топлофикационното дружество няма да имат парно заради проблем с горивото. Местната фирма "Топлофикация" направи опит за топлоподаване в понеделник, но ден след това аварира тръбопровод и парното към битовите и обществените абонати беше прекъснато.

Питейната вода вече близо седмица е негодна за пиене и за готвене заради замътване, което не може да бъде отстранено от пречиствателните съоръжения. От водоснабдителната фирма съобщиха, че водата не е опасна за здравето, в нея няма химикали, а мътността е вследствие на вливане на кални потоци в язовирната чаша.

Всички главни пътища са почистени и са проходими. Основният проблем в общината остава непрекъснатото свличане на нови количества сняг и дървесна маса, посочиха от общината. И днес бригади с техника ще работят за отстраняването на падналите дървета.

Последвайте канала на

1021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
старшината

2014.10.30 | 10:27

1
ТАЗИ СКАПАНА И КРАДЛИВА ДАРЖАВА НЯМАЛИ ДА ИЗРИТА ТЕЗИ ЕРПЕТА ---- МАРОДЕРИ -

Добави коментар

Водещи новини