Методи Андреев: Ако има ново правителство, то ще е правителство на общите политики

  • 30 октомври 2014 09:11

  • 1924
  • 1
Методи Андреев: Ако има ново правителство, то ще е правителство на общите политики
©

„ДПС ще трябва да се съобразява с позициите на коалицията между ГЕРБ и реформаторите, а не обратното. Ако има ново правителство, то ще е правителство на общите политики", заяви в студиото на „Здравей, България” по НТВ депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

"Най-нормалният формат за управление е Европейска народна партия и правителство на малцинството. Когато десноцентристкият избирател е гласувал за ГЕРБ и Реформаторския блок, той е очаквал тези две политически формации да образуват мнозинство”, каза той.

„Десноцентристкият избирател не постигна мнозинство и има 107 депутати. Така пред двете партии има две възможности – едната е да останат почтени, принципни и морални и да предложат точно това, за което са гласували. Другата е това, което наблюдаваме в редица предишни правителства – да направят нещо, което техните избиратели не са очаквали. Сега може да се направи правителство с, БСП, ДПС, АБВ или ПФ, но никой от избирателите не е гласувал за такава коалиция”, каза той и допълни, че най-чистата и принципна позиция е именно коалиция между ГЕРБ и реформаторите. Андреев посочи, че ДПС е легитимна партия и тя има право да подкрепя дадена политика и дадени предложения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аню

2015.07.09 | 18:17

1
ГЕРБ+ДПС=ВНЛ (вечна неразделна любов)

Добави коментар

Водещи новини