Кал и отломни затрупаха 100 души в Шри Ланка

  • 30 октомври 2014 07:28

  • 1011
  • 0
Кал и отломни затрупаха 100 души в Шри Ланка
© Getty Images/Guliver

Всички надежди за откриване на оцелели под калта и отломките на свлачище в Шри Ланка бяха изчезнали тази сутрин. Министърът на управлението при бедствия Махинда Амаравира заяви, че жертвите са около 100, а не 300, както беше съобщено вчера, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че може да има оцелели", заяви Амаравира след като посети мястото на катастрофата в чаена плантация. "Около 100 души са били погребани тук, защото някои деца и служители не са били в домовете си в момента на бедствието", добави той. Въпреки това последните оценки на кризисния център за броя на жертвите все още съобщават за 300 души, след като 150 жилища бяха погребани под свлеклите се вчера земни маси, простиращи се на 3 километра.

Селището беше погълнато след дни на тежки мусонни дъждове, а децата, отишли на училище преди свличането на земната маса открили, че домовете им са погребани.

Около 300 души, повечето от които деца, прекараха нощта в близко училище след предупреждения за опасност от нови свличания. През 2005 г. и 2012 г. селяните са били посъветвани да се преместят поради заплахата от свличане на земни маси, но мнозина не са се вслушали в предупреждението, подчерта министърът.

Президентът Махинда Раджапакса съобщи, че е изпратена военна техника за ускоряване на спасителните операции.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1011 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини