Туристическият сезон на морето става все по-кратък

  • 30 октомври 2014 07:03

  • 1391
  • 2
Туристическият сезон на морето става все по-кратък
©

Туристическият сезон на морето става все по-кратък, което е лошо за бизнеса у нас. За това алармира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Експертът допълни, че голяма част от хотелите в комплексите край Варна са затворили, а с това и прекрасни СПА центрове, които трябва да работят точно сега, пише "Монитор".

Преди години в студените месеци край морето редовно идваха туристи от Норвегия, Финландия и Русия, като се възползваха от прекрасните ни балнеологични центрове. Днес за съжаление броят им е сравнително малък, заяви експертът, според когото на пръсти се броят работещите целогодишно хотели на Златните и Св. Константин.

Явно собствениците на останалите са преценили, че е по-добре да ги затворят, вместо да работят през този сезон на загуба. Късият туристически сезон носи негативи и за кадрите в бранша. Те предпочитат да заминат за други държави, където сезонът е по-дълъг, а заплащането многократно по-добро.

За да се удължи туристическият сезон, е необходима много и комплексна работа, твърди Маринов. Нужно е да се намери начин да се субсидират чартърни полети, за да може да идват туристи и извън активния летен сезон, смята експертът.

Единствените очаквания на бранша са свързани със студентския празник 8 декември, както и с Коледа и Нова година, когато в курортите край Варна ще отворят поне 10 хотела.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Павел Топалов

2014.11.03 | 20:07

2
За да има дълъг сезон трябва много неща да се променят. Хората трябва да бъдат стимулирани да вземат отпуска през юни например. Забелязали ли сте,че дори през юли има малко туристи по морето? За сметка на това август е лудница. Освен това, дори и българите ходят в чужбина заради лошо обслужване , скапана храна в "ол инклузив" пакетите. Едва ли ще привлечем чужди туристи по този начин.
морски

2014.11.03 | 20:07

1
Не е виновен сезона, а цялата селения и чалгария по така нареченото наше море.Няма как интелигентен човек, който иска да почива да дойде тук.Може да разчитате не на скандинавците, а на наркоманите и пияниците.Продължавайте да строите заведения и квартали и не се чудете защо са празни.

Добави коментар

Водещи новини