Nintendo отбеляза рекордна печалба

  • 29 октомври 2014 15:17

  • 909
  • 0
Nintendo отбеляза рекордна печалба
©

Производителят на видеоигри - Nintendo, отбеляза рекордни печалби. Брандът, който беше тотален хит сред геймърите през 90-те години на миналия век, е заработил 215 млн. йени за третото тримесечие на годината, съобщи Би Би Си.

Данните са впечатляващи на фона на миналогодишната рекапитулация за японската компания. Тогава тя отчете загуба от 18 млрд. йени.

Именно заради това повечето анализатори очакваха, че Nintendo ще продължи да затъва, и дори не изключваха възможността да е на минус с 3 млрд. йени.

Изненадващо прогнозите не се сбъднаха. Нещо повече - от април до септември е регистриран значителен годишен ръст от над 13 млрд. йени.

Това даде надежда на феновете на „Супер Марио“, който е творение именно на Nintendo, че любимите им игри няма да отидат в историята, а съвсем скоро на пазара ще се излязат и техни достойни продължения, които да ги радват.

Основната конкуренция на компанията са версиите за телефони, които се теглят все повече, тъй като геймърите нямат толкова време за старомодното висене пред телевизора.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
909 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини