Миньорите готвят ефективни стачки

  • 29 октомври 2014 14:45

  • 1217
  • 2
Миньорите готвят ефективни стачки
©

Има огромна вероятност още в понеделник миньорите от мина "Черно море" - Бургас да не излязат от под земята след свършване на работа, обяви в Пловдив вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, предаде Нова телевизия.

Миньорите в Перник също са в стачна готовност, защото не са получавали заплати от месец и половина. Затова КНСБ настоява за спешна среща по проблема утре или вдругиден между браншовите съвети на енергетиците и миньорите с представители на Министерството на икономиката и енергетиката. Подобна е ситуацията със заплатите и в другите мини, готови за протести са и миньорите от Марица Изток.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, призова днес държавата да поеме част от дълга на НЕК, за да може поне донякъде да се овладее кризата. Той каза, че става дума за политическите проекти - АЕЦ "Белене" и Цанков камък, които са натрупали дълг от 1 и половина милиарда лева. Тук държавата трябва да се намеси, категоричен беше той.

Лидерът на синдиката говори и за проблема КТБ от гледна точка на хората, които имат там влогове или зависят пряко от банката, защото работят в предприятия и организации с блокирани сметки - те не са по-малко от 100 000, каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.03 | 09:21

2
------ B A R E K O V, niama li da se pogrijish ??? -------

2014.11.02 | 20:17

1
Да се обърнат към водача си Бареков.

Добави коментар

Водещи новини