Стотици деца вдъхновени от спектакъла ''Приказки с оркестър''

  • 29 октомври 2014 11:52

  • 998
  • 0
Стотици деца вдъхновени от спектакъла ''Приказки с оркестър''
©

За стотици деца и техните родители неделният преди обед премина изключително вълнуващо и забавно, благодарение на премиерния спектакъл „Приказки с оркестър“.

Столичната зала „България“ се изпълни с детски смях и посрещна с бурни аплодисменти двамата разказвачи Милица Гладнишка и Иван Велчев, както и музикантите от „Етно Класик Дрийм Оркестър“ с диригент Димитър Христов. На сцената българската народна приказка „Тримата братя и златната ябълка“, която е първата от поредицата „Приказки с оркестър“, оживя пред погледите на малките посетители с помощта на цели три вида изкуства – музика, актьорска игра и пясъчни картини.

„Изключително съм щастлива, че имах възможност да участвам в този страхотен проект и заедно с целия екип да пресъздадем българска традиционна приказка по нов и непознат начин. Останах очарована от лъчезарните усмивки и погледите на децата, които затвърдиха мнението ми, че българският фолклор е много богат и интересен както за малки, така и за големи“ – сподели след спектакъла Милица.



Освен от виртуозните музикални изпълнения – български фолклорни интонации, съчетани с нежните акорди на класически инструменти, всички посетители останаха много впечатлени и от интересните картини от пясък, дело на талантливата художничка София Илиева.

Премиерата на „Приказки с оркестър“ се състоя на 26 октомври в зала „България“, където публиката се наслади на нечувани досега виртуозни изпълнения на музикантите от „Етно Класик Дрийм Оркестър“ с диригент Димитър Христов. Музиката за спектакъла е изцяло авторска и специално написана за представлението от композитора Костадин Генчев, познат от група „Булгара“, „Мистерията Еньовден“ и много други етно формации.



Зад сценария и адаптацията на сюжета стои талантливият Евгений Джуров, който има дългогодишен опит в адаптацията на литературни и театрални текстове във Франция и България. Гласове на „Приказки с оркестър“ са актрисата и певица Милица Гладнишка и Иван Велчев, познат от дублираните от него детски анимационни герои. Талантливият илюстратор, който застава зад идеята да възпроизведе интересни картини от пясък, е художникът София Илиева.

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. С “Тримата братя и златната ябълка” се поставя началото на поредица от български народни приказки, разказани по един по-различен, завладяващ публиката начин.

Последвайте канала на

998 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини