СЕМ глоби с 15 бона музикална телевизия заради песента на Криско

  • 28 октомври 2014 19:46

  • 4445
  • 1
СЕМ глоби с 15 бона музикална телевизия заради песента на Криско
© Булфото

Глоба от 15 000 лева заплашва музикална телевизия заради хита на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”. Това стана ясно след заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ). Петимата от членовете на надзорния орган гласуваха "за" санкциониране на музикалната медия, пише "Труд".

Причина стана фактът, че водеща от The Voice решила да поздрави деца от основно училище в Стара Загора точно с песента, в която Криско пее “как го движиш, как са бараш”. Според Закона за радио и телевизия глобата за увреждане на “психическото и нравствено развитие” на децата е от 15 000 до 30 000 лв.

Медийните надзорници спориха дали да глобят и други 7-8 канала и радиа, които са въртели песента, но така и не взеха окончателно решение.

След месец музикалните станции и телевизии обаче ще бъдат подложени на мониторинг от експертите на СЕМ, за да се установи дали спазват медийния закон. Да се въведат червени точки на песните с по-фриволно съдържание и визия, подобно на знаците, които съществуват за филмите на екрана, предлага шефът на СЕМ доц. Георги Лозанов. Според него така родителският контрол щял да стане по-активен.

Друг вариант е подобни парчета да се излъчват след определен час вечер, смята колежката му Анна Хаджиева.

Да се инициират законодателни промени, така че песните, филмите, електронните игри и дори материали в печата, насочени към деца, да бъдат следени по-строго, предложи пък Мария Стоянова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър

2014.11.11 | 12:37

1
е той и великия ви вожд от Банкя всеки ден изсира по някой бисер, ама ...

Добави коментар

Водещи новини