35-годишен влиза в затвора за убийството на елен

  • 28 октомври 2014 16:40

  • 2335
  • 2
35-годишен влиза в затвора за убийството на елен
©

Варненският районен съд осъди 35-годишен мъж от село Гроздьово за незаконно убит дивеч, пише Днес+.

Случката станала на 16 януари тази година, когато М. С. на път към сечище, той минал заедно със свои колеги-дървосекачи покрай изградено дървено съоръжение „капан за животни“ на територията на Държавно ловно стопанство „Шерба“. Съоръжението се използвало от служителите на стопанството за хващане на дивеч.

На тази дата в „капана“ се бил хванал елен-лопатар. Подсъдимият решил да го убие и да използва месото за прехрана, затова влязъл в съоръжението и нанесъл няколко удара с брадва по главата на животното. След това колегите на Стойков помогнали да извлекат елена и да го скрият в храстите на около 50 метра встрани. Няколко часа по-късно ловни надзиратели забелязали кървавите следи, открили убития елен и устроили засада с цел установяване на лицето, което ще прибере животното. Така се стигнало до разкриване на извършителя. Убитият елен – лопатар е оценен на стойност 2000 лева.

35-годишният М. Стойков е без образование, осъждан няколко пъти, предимно за посегателства срещу собствеността. За настоящото престъпление съдът го осъди на 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.01 | 01:26

2
ИСКАМ ДА ЗНАМ КОГАААААА КОГАААААА ЩЕ ПРОЧЕТА ЗА РИБЕН БРАКОНИЕР СЪЩОТО СЪДЕБНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. На река Дунав бракониерството е със ужасяващо свирепи размери. По островите е винтер до винтер , мрежа до мрежа. Отделно токаджиите обезрибяват участъци от килоемтри брегова линия. КРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА РИБНИТЕ БРАКОНИЕРИ . С какво един елен е по различен от трофеен сом, моруна или чига, с какво изобщо рибата е по низша от сърните и елените. Същото природно богатство. ЗАТВОР ЗА БРАКОНИЕРИТЕ И МРЕЖАРИТЕ. ИАРА = престъпни хрантутници на държавни постове, прикриващи същите бракониери.
aли

2014.10.30 | 20:32

1
А ЗА ХРИСТО БИСЕРОВ НЯМА ЗАТВОР. ОТКРАДНАЛ ХИЛЯДИ

Добави коментар

Водещи новини