Двама украински войници са загинали при боеве в Източна Украйна

  • 28 октомври 2014 16:00

  • 1485
  • 0
Двама украински войници са загинали при боеве в Източна Украйна
© gettyimages

Двама украински войници са убити, а други двама са ранени през последното денонощие в боеве срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна, съобщи украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от АФП.

Лисенко не уточни къде са убити войниците, но посочи, че бунтовниците са ожесточили действията си от неделя, когато в Украйна се произведоха парламентарни избори. Летището на Донецк, едно от най-оспорваните места, което и двете страни в конфликта твърдят, че контролират, е било подложено на обстрел с миномети, гранатомети и леки стрелково оръжие, добави Лисенко.

Украинските войски са се изтеглили от "32-и КПП", гореща точка на боевете между проруските сепаратисти и украинските сили близо до село Смиле в Луганска област, съобщи Националният съвет за сигурност и отбрана, който уточни, че никой войник не е бил убит или ранен при това изтегляне, информира БТА.

Повече от 10 украински военни са убити в този район от септември, двама от които в неделя, въпреки сключеното на 5 септември примирие, посочи Лисенко. По данни на ООН при боевете в Източна Украйна от април са загинали над 3700 души.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини