Турция е заобиколена от врагове, заяви премиерът Давутоглу

  • 28 октомври 2014 14:43

  • 4321
  • 3
Турция е заобиколена от врагове, заяви премиерът Давутоглу
© Getty Images/Guliver

Турция е заобиколена от врагове, като само около границите ѝ те са трима, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от БТА. Имаме трима врагове на границата, които не искаме да виждаме.

Това са сирийският режим, групировката "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия (ПКК), посочи Давутоглу в интервю за Би Би Си. Всички тези врагове представляват заплаха и риск за Турция. Последните събития показаха, че има желание за прехвърляне на сирийската криза в Турция. Ние обаче никога няма да позволим това, подчерта Давутоглу.

Премиерът на страната изтъкна, че е изключително важно обучението и въоръжаването на Свободната сирийска армия, за да бъде свален режимът на сирийския президент Башар ал Асад.

Давутоглу посочи, че Турция е обявила групировката ИД за терористична организация миналата година. Никога не сме позволявали на чуждестранни бойци да преминават през Турция в Сирия. Няма никакви доказателства, че Турция има каквато и да било връзки с подобни групировки. Подобен вид групировки представляват заплаха за Турция, каза Давутоглу във връзка с твърденията, че Анкара е оказвала подкрепа за ИД.

"Спасяването на град Кобане е много важно, но не трябва да забравяме, че Кобане е просто резултат от една много по-голяма и по-широко разпространена криза в Сирия", казва премиерът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2015.05.28 | 16:44

3
Гадно мюсулманско джудже.

2015.05.28 | 14:34

2
МНого да се пазят от преговори с евросъюза.Извънземни наркомани зарибяват с наркотици и тежко увреждат лидерите на всички държави преговарящи з аасоцииране.Следва подаване на немерени количества нарко спец добавки на населението и последвало пси обработване през телевизори и радио в резултат настъпаната нация тръгва уверено към фалит завинаги..
kur za admina

2015.05.28 | 14:14

1
boikyygly obslujva tezi ibrici-analno

Добави коментар

Водещи новини