Пуловер издава как се чувствате

  • 27 октомври 2014 18:48

  • 1036
  • 0
Пуловер издава как се чувствате
©

Артистът Кристин Нийдлингер от Studio Sensoree в американския град Сан Франциско е разработила пуловер, който показва емоциите на носещия го, пише Ingenieur.de.

Дрехата определено не е подходяща за хора, които предпочитат да скрият чувствата си, но има и такива, които с удоволствие биха показали какво ги вълнува. Вместо да търсят думи, за да го изразят, те биха могли да светят, изпращайки послание за емоциите си на хората наоколо. Пуловерът функционира, измервайки съпротивлението на кожата със сензори, които се носят на двете ръце. Съпротивлението на кожата е свързано с електрическата проводимост на кожата и зависи най-вече от активността на потните жлези. Те от своя страна са във връзка с вегетативната нервна система и обикновено не могат съзнателно да бъдат повлиявани. Колкото повече пот произвеждат, толкова по-голяма е способността на кожата да провежда електричество. Измервания на съпротивлението на кожата се използват в детектори на лъжата.

Най-общо казано, колкото по-малко е съпротивлението на кожата, толкова по спокоен и уравновесен е човек. При повишаване на нивото на стрес и възбуда, се повишава и отделянето на пот. Данните, уловени от сензорите на пуловера се обработват и се изпращат към LED лампички в яката му, които светят в различни цветове в зависимост от силата на електрическия ток. “Чувствителната” дреха различава пет емоционални състояния. Тя свети тюркоазено, когато собственикът й е замислен и неподвижен, синьо, когато е спокоен и отпуснат и лилаво, когато е развълнуван и възбуден. Ако яката свети в червено, това означава яд или влюбеност - между двете пуловерът на прави разлика. При състояние на щастие и еуфория яката свети в жълто.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1036 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини