Светлин Танчев от ББЦ: И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война (видео)

  • 27 октомври 2014 15:39

  • 2196
  • 1
Светлин Танчев от ББЦ: И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война (видео)
©

"Решихме нашата парламентарна група да се нарича Български демократичен център", обяви Светлин Танчев от България без цензура от парламентарната трибуна на Народното събрание.

Няма да скрия нашите амбиции в 43-тото обикновено Народно събрание да представляваме интересите не само на онези 200 хил. български граждани, които ни подкрепиха, но и надеждите и въжделенията на голяма част от негласувалите близо 52% български граждани, защото нито един от нас не е участвал досега в изпълнителната власт на България. В намеренията си спрямо съдбата на 43-я български парламент сме ръководени от едно просто правило – че и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война”, допълни още Светлин Танчев.

„С много от присъстващите имаме съществени идеологически, етически, а с някои от вас и естетически различия. И те са трудно примирими. Но ние декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ парламент и правителство с грижа за народа. Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва котерийни и лобистки интереси, каквато практика за жалост е била твърде чест гост на тези исторически банки. Смятаме, че правилно сме разчели това, което народът ни каза с избора си.

Над 40 партии и организации са представени в този парламент. Политически е зачетена волята на близо 95% от всички гласували български граждани. В този смисъл може би 43-тото Народно събрание е най-представителният парламент в историята на България”, коментира Светлин Танчев.

„И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война, това е нашият принцип. Ще направим всичко възможно парламентът да има колкото е възможно по-дълъг живот“, декларира депутатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.28 | 09:37

1
тоя пич не може да говори

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини