И в Ловеч свикаха кризисен щаб поради тежката зимна обстановка

  • 25 октомври 2014 18:52

  • 1815
  • 0
И в Ловеч свикаха кризисен щаб поради тежката зимна обстановка
©

Областният управител на Ловеч Милко Недялков свиква кризисен щаб поради тежката зимна обстановка. Проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица са затворени за движение за всички моторни превозни средства, съобщи директорът на областното пътно управление Георги Грозданов.

По думите му на Беклемето снежната покривка е достигнала 50 см, а в Априлци - 40 см. В цялата област обстановката е усложнена, вали сняг навсякъде и движението е затруднено. Има аварирали автомобили и много паднали дървета и клони. Всичката налична техника работи.

Най-сложна е обстановката в община Троян. На свикан от кмета на общината Донка Михайлова кризисен щаб за защита при бедствия е решено приоритетно да се почистват падналите клони и дървета от обилния и тежък сняг, които затрудняват движението.

Михайлова заяви, че са мобилизирани екипи на общината, Гражданска защита, полицията. В почистването помагат с техника и хора от Държавното горско стопанство в Троян. В Ловеч също е свикан кризисен щаб, на който е станало известно, че е затворен пътят Ловеч - Пресяка, Ловеч – Баховица - Лисец и пътят за село Старо Стефаново. Затруднено е движението по пътя Ловеч - Троян, като на изхода на Ловеч има задръстване от автомобили, съобщи зам.-кметът Младен
Младенов.

Мобилизирани са всички служби за справяне със ситуацията и за осигуряване на нормалното движение по пътя. Десетки населени места в цялата област остават без ток, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини