Отвориха за леки автомобили Хаинбоаз, проходът Твърдица - Елена остава затворен

  • 25 октомври 2014 16:09

  • 1292
  • 0
Отвориха за леки автомобили Хаинбоаз, проходът Твърдица - Елена остава затворен
©

Продължава работата по снегопочистването и отстраняването на паднали дървета на територията на Велико Търново и общината.

В 13 населени места няма ток заради прекъснати кабели в следствие на повалените от снега дървета. Екипи на енергото вече работят в Килифарево, Самоводене и Райковци по възстановяване на електроподаването.

Наличната техника в момента почиства снега по улиците в кварталите Бузлуджа, Картала, Зона Б и централна градска част на Велико Търново. Отстраняват се нападали и счупени дървета и клони в различни части на града.

В населените места на общината е започнало почистване на улиците вътре в селата. На общинския горещ телефон са получени над 140 сигнала за паднали дървета и затрупвания от сняг.

От полицията информират, че вече е нормализирано движението на автомобили в района на Присовските завои край Велико Търново и при селата Самоводене и Поликраище. Всички структури на Районната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, съвместно с екипи на полицията и Областно пътно управление работят по отстраняването на паднали дървета в прохода на Републиката, по пътя Велико Търново - Елена и в старата столица. Хаинбоаз е отворен за движение само на леки автомобили, товарните изчакват, докато бъдат премахнати дървета и клони.

Служители от група „Спасителни дейности” са оказали съдействие при отстраняването на товарните автомобили, препречили пътното платно в района на Поликраище и при Шереметя. Към момента в област Велико Търново няма бедстващи населени места, уверяват от полицията.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини