Червен код в 5 области заради валежи

  • 25 октомври 2014 12:59

  • 3427
  • 1
Червен код в 5 области заради валежи
© Булфото

Червен код е обявен в 5 области на Югоизточна България заради проливни валежи от дъжд и сняг и бурен вятър, съобщават от НИМХ-БАН, цитирани от Дарик.

Кодът е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Бургаска и Ямболска. За останалата част от страната остава в сила оранжевият и жълт код за бурни ветрове и интензивни валежи от дъжд и сняг.

В областите: София-град, София-област оранжевият код е заради обилни снеговалежи. В Ловешко, Габровско, Великотърновско, Търговищко, Разградско, Шуменско - обявеният оранжев код е заради бурен вятър и валежи от сняг.

В две области - Добричка и Варненска, оранжевият код е само за ураганен вятър.

В четири области - Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска и Сливенска - обявеният оранжев код е за валежи от дъжд и бурен вятър.

Жълт код е обявен за 7 области на страната. В 3 области на Западна България - Пернишко, Кюстендилско и Благоевградско, жълтия код е за силни снеговалежи.

За 4 области - Врачанска, Плевенска, Русенска и Силистренска, обявеният жълт код е за бурен вятър.

Само за Видинско и Монтанско обявеният код е зелен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Синоптик

2014.10.25 | 18:51

1
Аз и съседа ни делят 30 метра обаче съседа е с червен код страшен ураганен вятър му брули ушите и къщата му е в сняг, при мен е оранжев кода, дъжд топло време с максимални температури от 20 до 25 градуса :))

Добави коментар

Водещи новини