Изчезналият продуцент бил жертва на имотна измама

  • 25 октомври 2014 07:31

  • 9216
  • 5
Изчезналият продуцент бил жертва на имотна измама
©

Изчезналият Захари Паунов е станал жертва на имотна измама, пише Труд.

В началото на 2009 година мъжът попаднал на обява в интернет за продажба на каменна къща в банското село Кръстатица за 13 000 евро. Уговорката била, ако Паунов наеме собственика на имота С. да направи ремонта на къщата, цената щяла да падне.

Продуцентът и съпругата му посетили селото на два пъти. Брокерът отново поставил условия. Парите трябвало бъдат в евро и да се плати в брой, а в нотариалния акт да бъде записана сумата от 3500 лева. Паунов се съгласил. Сделката била изповядана пред нотариус. В документа било записано, че купувачите получават застроен и незастроен имот заедно с построените жилищна сграда с избено помещение и стопанска постройка.

Успоредно с парите за имота Захари Паунов броил и 6000 евро за ремонта на къщата. Строителни дейности обаче така и не започнали. Паунов даже поискал да се развали сделката, но С. се покрил и не отговарял на обажданията, единствено му изпращал имейли с обещание, че ще започне. Но нито ремонт започнал, нито върнал цялата сума, която получил за материали и труд. През това време новият собственик на къщата наел друг майстор за ремонта. Работниците сменили керемидите, улуците и водосточните тръби. Прокарали електричество и водопровод. Сменили и дограмата. Накрая новият собственик решил да наеме геодезист, за да очертае границите на имота. Малко след това обаче специалистът установил, че Паунов не е собственик на ремонтираната къща, а на съседния имот. “Когато отидох в селото, видях, че С. ми е продал ливада с купчина камъни в средата”, разказа Захари Паунов.

Смолянчанинът притежавал два съседни имота в Кръстатица. В единия имало сгради, а в другия купчина камъни от разрушена стара къща. Точно за втория имот Паунов платил 16 000 евро и дал още 7-8 000 евро за ремонта на чуждата къща, която междувременно е продадена на друг.

“Това е чиста грешка, не съм виновен”, защитил се собственикът С.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9216 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.11.23 | 12:10

4
Ujasss,zatova ne iskam da se vra6tam v Balgaria,samo mo6enici,kradci i idioti
hunter

2015.11.23 | 12:10

5
Егати малоумника си. Стой си в чужбина. Бърнард Мадоф според теб не е мошеник с откраднати 50 милиарда долара от наивници..
2

2015.11.23 | 11:24

2
Никой не те и търси тук...............седи,мий чинии там.
7

2015.11.23 | 12:10

3
Много мечтатели си мислят ,че ще заживеят в рая след като излязат от границите на България . Само ,че всичко е една илюзия ползват ви за роби ,а пък някои се връщат и по гладни от колкото са тръгнали . Като нямаш 2 гр. акъл ще бъдеш лъган ,кьорав карти не играе . Лижете задници на турци ,араби и руснаци в Европа и да не сте се върнали . Пожелавам ви да си купите апартамент и да сте началници на собствен бизнес някога във втория ви живот робчета .

2015.05.22 | 14:23

1
ПИКЛЬО........много си самонадеен.............

Добави коментар

Водещи новини