Стрелецът от Отава се опитал да се сдобие неотдавна с либийски паспорт

  • 24 октомври 2014 21:35

  • 1693
  • 1
Стрелецът от Отава се опитал да се сдобие неотдавна с либийски паспорт
© Getty Images/Guliver

Мъжът, отговорен за стрелбата в Отава в сряда, в която загина един канадски военен, се опитал да получи либийски паспорт в дните преди трагедията, но опитът му бил неуспешен, предаде Ройтерс, като се позова на представител на либийското  посолство в Отава.

Тридесет и две годишният стрелец Майкъл Зехаф-Бибо е канадски гражданин, чийто баща е роден в Либия, обяви канадската полиция вчера. "Дори и баща ви да е роден в Либия, има много документи, които се изискват, за да получите либийски паспорт. Не е лесна работа", каза представителят на либийското посолство в Отава относно опита да Зехаф-Бибо да се сдобие с либийски паспорт.

Същевременно днес канадското издание "Ванкувър сън" съобщава, че Майкъл Зехаф-Бибо е страдал от психически проблеми  и е искал да бъде вкаран в затвора, за да се лекува там от зависимостта си към дрогата, предаде Франс прес.

В миналото Зехаф-Бибо е имал дребни проблеми със закона. През 2011 г. той влязъл в заведение за бързо хранене и размахал  пръчка, като поискал парите от касата. Касиерът попитал дали това не е шега и после се обадил в полицията, без Зехаф-Бибо да  му направи нещо. Зехаф-Бибо просто седнал на една маса и изчакал полицията да го арестува. След този инцидент му е направена  психиатрична експертиза. Съд тогава предлага Зехаф-Бибо да бъде освободен под гаранция, но той оспорва това решение и казва, че  иска да остане в затвора. Той дори се самообвинява във въоръжен грабеж. Казва, че е пристрастен към дрогата, но и, че е вярващ и иска да се откаже от свободата си за една година, за да се подложи на принудително лечение за зависимостта си от дрогата, пише БТА.

Тъй като искането му не е удовлетворено, в края на същата година Зехаф-Бибо влиза в комисариат и се самообвинява отново във въоръжен грабеж, извършен преди 10 години в Квебек. Полицията не открива никакви следи за такова престъпление. Жителите на квартал на Ванкувър и полицейски офицер описват Зехаф-Бибо като бездомник, който често пъти се дрогирал.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1693 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.25 | 02:23

1
Astiga idiotizmi pedita !

Добави коментар

Водещи новини