Не искаме циганско нашествие, скочиха недоволни русенци

  • 24 октомври 2014 16:22

  • 3505
  • 11
Не искаме циганско нашествие, скочиха недоволни русенци
© булфото

Намерението на общината да изгради социални жилища за цигани и социално слаби доведе до напрежение в русенския кв. „Родина", съобщава БНТ. В жилищата се планира да бъдат настанени 30 семейства. Местните жители обаче са против. Над 700 подписа в своя подкрепа са събрали недоволните за по-малко от седмица. Те се заканват да направят жива верига, ако багерите започнат да копаят в района.

Живеещите на ул. „Ибър" и „Белмекен" не са на себе си, след като тяхна съседка случайно прочела на сайта на община Русе за инвестиционното намерение. То било от две години. Хората са категорично против циганското нашествие в квартала им. Според тях това ще доведе до увеличаване на престъпността и етническо нарушение. Недоволните смятат, че общината прави огромна грешка, за която след време ще съжалява.

Бурното недоволство на хората е породено и от факта, че в квартала и сега живеят достатъчно цигански фамилии, които крадат от дворовете им и ги притесняват с шумна музика. Местните цигани пък нямат нищо против заселването на още техни събратя и призовават да не се робува на предразсъдъци.

Потърпевшите казват, че не са против хората от малцинствата, но не искат кварталът им да се превръща в гето. Страхуват се да не пострадат случайно и при честите скандали между самите цигани. Затова предлагат да бъдат обособени в отделен квартал, а в техния да се построят детски площадки и да се асфалтират разбитите улици.

От своя страна зам.-кметът Димитър Наков смята, че доводите на хората, които са депозирали и подписката в общината, са неоснователни. 4-етажният социален блок е още на етап проектиране. Наков подчерта, че ако има финансиране по тази мярка, местната администрация ще кандидатства. До блока ще бъде изграден паркинг и детска ясла.

Зам.-кметът се ангажира лично да разговаря с недоволните граждани, а проектът отново ще бъде подложен на обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3505 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
възмутен

2014.10.27 | 08:20

11
..всеки божи ден гледам някакви циганета от женски пол на по 12-13 години бременни....какво е това нещо бе..какъв човек създават те на тея години !?...младите на по 25-30 г. българи нямат пари да жевеят,камоли деца да направят,а циганите се множат с една едничка цел - помощи !? ....докога ?...в провинцията вече рядко се срещат българи ! ...господа управляващи трябват неотложни мерки ! ....загиваме главоломно !
Иван

2014.10.27 | 08:19

4
Време е за силов отпор срещу циганизацията,време е да спрем геноцида срещу българите в България.

2014.10.27 | 08:20

10
Ти как смяташ да се спре циганизацията в България? Аз смятам със закон спешно да се спрат детските добавки над трето дете,да се спрат социалните над трето дете, и със спестените пари вместо детски по желание да се кастрират циганките като им заплатят еднократно някаква сума,и не на последно място да няма толериране на цигани консумират ток, вода плащат, не плащат, няма консумация, както е при всички нормални семеиства

2014.10.27 | 08:20

9
Този русенски кмет привсички лучай е избран с циганските гласове може сега да си плаща гласовте като им построи жилища с парата на народа,ами като му е толкова мило да извади парите от собствения си джоб и да построи блока им до неговия да му правят компания,колко данъци внесоха циганите в общината и колко данъци внесоха русенци та да им харчиш така безразборно парите кмете,хора искаите тази справка с какво заслужиха циганите това предимство колко от вас живеят на квартира и нямат жилища,скаите и вие жилища недеите да мълчите докрай се борете срещу тази циганска сган!

2014.10.27 | 08:20

8
Когато ромите станат много, в България ще има ЕБОЛА или война.В първия случай ще спечели фармацефтичната индустрия,а във втория-производителите на оръжие.
сашко

2014.10.27 | 08:20

7
КУР ЗА РОМИТЕ И ДВА ЗА ДПС, ОМРАЗАТА И РАСИЗМА КРЕПЯТ МИ ОРГАНИЗМА !!!

2014.10.27 | 08:19

6
Mangalite triabva da se izbiat !Koi gi iska ,da si gi vodi v tiah !

2014.10.27 | 08:19

5
Русенци, не се съгласявайте.И при нас така направиха /град в южна Б-я/,уж да ги интегрират.Тази изродска сган няма интегриране. Тези питекантропи не се съобразявт със спокойствието и начина на живот на околните.За тях няма задължения а само права /криво разбрани/. За съжаление така ги научиха нашите управляващи престъпници....Сега само двойна алуминиева дограма ни спасява донякъде от дивашките им маанета през цялото денонощие.

2014.10.27 | 08:19

3
И аз съм суцялно слаб. Искам и на мен общината да ми построи жилище.

2014.10.27 | 08:19

2
за българите- данъци и кредити за циганите -комфортни нови жилища БРАВО на шибаните "управници"
селтак

2014.10.27 | 08:19

1
ПУСКАЙТЕ МАНГОВЦИТЕ В ДУНАВА !! СЕГА ТЕЧЕНИЕТО Е ГОЛЯМО ,И БЪРЗО ЩЕ СТИГНАТ ДО Ч. МОРЕ ,ЧЕ АКУЛИТЕ ДА СЕ НАХРАНЯТ !!

Добави коментар

Водещи новини