БНБ: Инвеститори водят преговори с НС и МС за преструктуриране на КТБ

  • 24 октомври 2014 15:53

  • 3051
  • 3
БНБ: Инвеститори водят преговори с НС и МС за преструктуриране на КТБ
©

Днес в БНБ се е състояла среща между представители на централната банка и представители на ЕПИК, на Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp. Това се посочва в прессъобщение на БНБ.

На срещата представителите на БНБ са били информирани, че новосформиран консорциум от посочените инвеститори води разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на "Корпоративна търговска банка" АД /КТБ/, който да включва и средства, осигурени чрез държавна помощ.

От страна на БНБ е било напомнено, че плановете за рекапитализация и преструктуриране на КТБ трябва да бъдат съпроводени с ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани, както и за сроковете и инструментите, чрез които ще се реализират инвестиционните намерения, с оглед на срока на специалния надзор - до 20 ноември 2014 г., информира БНБ.

От Централната банка припомнят, че до този момент планове за преструктуриране на КТБ не са били представени в БНБ. От БНБ е било поискано съдействие за осигуряване достъп до докладите на одиторските фирми, съдържащи анализа и оценката на активите на КТБ.

Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да се разпространяват
без съгласието на одиторите, бе заявено, че ще бъде оказано съдействие за установяване на контакт и достъп до докладите при определени между консорциума и одиторите условия, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3051 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Peshko

2014.10.27 | 21:21

3
Nov povod za zakasnenie...
иван

2014.10.27 | 21:21

2
Тия инвеститори да не идват откъм боянските сараи.Всички са за затвора.

2014.10.27 | 21:21

1
аве к'ви инвИститУри бе! Това са ПАК парите на Цветан Василев (ама онези пари, които е скътал в Оман)! Стига сте лъгали хората НЯМА НИКАКЪВ ОМАНСКИ ФОНД! НЯМА НИКАКЪВ ЕПИК! КРАДЦИ! ЛЪЖЛЬОВЦИ!

Добави коментар

Водещи новини